Ekspert: Husk at gøre dette, når du vil plante nyt i en gammel krukke

Når du har købt ind til at puste nyt liv i krukkerne på terrassen eller altanen skal du huske at gøre dine planters nye hjem klar. Så lever de længere og bedre, forklarer planteeksperten.

© Greenify

Med en vision om at gøre det nemmere at indrette sig med planter i storbyen, stiftede Michala Kjær-Holm i 2015 virksomheden Greenify, som er Danmarks første online konceptshop, der leverer færdigplantede løsninger til døren i hele København.

Hos Greenify er de eksperter i at plante i krukker, som kan pryde byens altaner, og de ved, hvordan du bedst muligt skaber et godt miljø for dine krukker, så dine blomster og planter får et langt og lykkeligt liv på din terrasse eller altan.

– Kun fantasien og lysforholdende sætter grænser, når du skal fylde din altan med liv, siger Michala Kjær-Holm til Boligmagasinet.dk

Husk at tømme krukken for gammel muld!

Men et godt sted at starte, når du skal plante i dine krukker er at rydde op på altanen og tømme dine krukker for gammel pottemuld. Dine nye planter trænger til masser af næringsstoffer, og det får de ikke af det gamle pottemuld.

Læs mere om klargøring af altanen her.

Nu er du klar til det sjove! Nemlig at udvælge planter og fylde dine krukker med smukt grønt liv. Og til det, skal du bruge Michalas bedste tips, som du får nedenfor.

© Greenify

Haveekspertens 4 bedste tips til at plante i krukker

  1. Hav størrelse, lys- og læforhold med i overvejelserne, når du vælger planter til dine krukker. Er der meget vind på din altan, kan det være en fordel at vælge en lav eller robust plante, fx laurbærkirsebær, der fungerer godt som læhegn.
  2. Vælg de rigtige krukker. Valget er afhængig af smag og behag – terrakottakrukker er smukke men porøse, hvilket gør at vandet fordamper hurtigere, og planterne skal vandes mere hyppigt. I den anden ende af skalaen finder du krukker af genbrugsplast og med vandreservoir. Hvis du ønsker, at krukkerne skal kunne stå ude året rundt, skal du være obs på, om krukkerne er frostsikre.
  3. Vær opmærksom på, at nyplantede krukker skal have meget vand, og du kan med fordel give dem et skud gødning.
  4. Dæk dine krukker med en fiberdug, eller tag dem indenfor natten over, hvis der er risiko for nattefrost.