Få din syrenbuket til at holde længere med hammer og hovedpinepiller

De smukke lilla og hvide blomster er fristende at sætte i vaser. Desværre falmer de hurtigt, men med blandt andet hammer, hovedpinepiller og koldt vand, kan du få dem til at stråle længere.

Syrenbuket tips
© Styling Living Stories, Foto Anitta Behrendt//Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Mange af os elsker syrener og flere af os forsøger os med at sætte et par grene i vase, når sæsonen er over os.

Men som regel er det hurtigt et trist syn, da de velduftende blomster ikke kan holde sig spændstige indendørs i en vase ret længe.

Men du kan gøre noget for at forlænge tiden, syrenerne ser friske ud!

Og det involverer blandt andet en hammer!

6 tips til at få syrenbuketten til at holde længere

  1. Klip sine syrengrene om morgenen. På den måde vil de have suget en masse vand til sig om natten, som ikke er fordampet endnu. Du fanger dem altså på deres bedste tidspunkt.
  2. Tag en kande eller vase med koldt vand med ud og sæt dem direkte i vand, hver gang, du klipper en gren af.
  3. Vælg blomsterklaser, hvor 3/4 dele af de små blomster er sprunget ud, mens spidsen af klasen endnu ikke er sprunget ud. Syrener springer ikke mere ud, når først du har plukket dem, så det gælder om at finde dem, der er sprunget ud - men ikke for meget, så de visner for hurtigt.
  4. Når du har taget buketten med ind, kan du lade den stå en time eller to, inden du fjerner alle de grønne blade for at sikre, at "energien" går til at holde blomsterne pæne - ikke også bladene.
    TIP Vil du have blade i buketten, plukker du stilke med blade for sig.
  5. Giv syrenerne et nyt snit og bank de sidste 3-5 cm af stilkene med en hammer, så du kvaser grenen. På den måde kan de suge mere vand og holde længere.
  6. Stil din buket i en vase med lunkent vand, en knust hovedpinepille med acetylsalisylsyre (fx Treo eller Kodimagnyl), 1 tsk sukker og en 1 tsk husholdningseddike - tilsammen fungerer disse tre ting som gødning for buketten og forlænger levetiden.

Så er der kun tilbage at nyde synet af dine syrener i vase.