© iStock

Rabarber-mojito: Få den iskolde opskrift til at slukke sommertørsten

Du kender mojito – den læskende drink med rom og mynte. Men prøv at lure denne danske variant, hvor rabarber bliver en vigtig ingrediens.

2. juni 2018 af Lasse Schelbeck, Mi Skjold Brix

Mojito er en elsket ven i sommervarmen, fordi de forfriskende ingredienser som lime og mynte er med til at gøre den klassiske cocktail både frisk og læskende. Med udgangspunkt i den uovertrufne klassiker kan du lave endnu en herlig sommer cocktail. Det kræver blot, at du tilsætter én ekstra ingrediens, der gør hele forskellen. 

Det skal du bruge til 1 stk rabarber-mojito

Til rabarbersirup:

  • 4 store rabarberstilke
  • 200 g. Rørsukker
  • 2,5 dl vand

Til mojito:

  • 4 friske mynteblade
  • Juicen fra 1 stor lime
  • Is
  • 6 cl rabarbersirup
  • 3 cl hvid rum
  • Danskvand
  • Rabarberstængel, lime eller mynte til dekoration

Sådan gør du: Rabarbersirup

Bring rabarber, vand og sukker i kog i en stor gryde på mellemvarme. Skru ned for varmen og lad det småkoge, mens du rører i det med jævne mellemrum, i ca. 25 minutter, indtil rabarberne bliver opløst og siruppen er blevet tyknet. Si det og put siruppen i et tætsluttende glas. Så kan det holde fem uger i køleskabet.

Sådan gør du: Rabarbermojito

Rør mynteblade og limejuice sammen i et højt glas. Fyld herefter glasset med is, tilføj rabarbersiruppen, rom og top det af med danskvand. Dekorer med rabarber og/eller mynteblade, og giv den det udtryk, du synes er bedst. 

© iStock
© iStock

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste