Tjek om din vandmelon er god, sød og sprød!

Sommertid er vandmelontid, men er du også kæmpe fan af den lækre melon ved du også, at de kan skuffe fælt ind i mellem. Men ikke længere!

© iStock

Forskellen på en god og en knap så god vandmelon er svær at få øje på, hvis du kun bruger øjnene.

De er som regel grønne med lidt changerende grønne striber, og det kan på mange måder være virkelig svært at afgøre, om du har fat i en vinder eller en melet kugle af skuffelse!

Eller rettere: det kan det være, hvis du ikke kender til de tre tricks, der kan give et tiltrængt praj om, hvad der befinder sig bag den grønne skal!

Sådan ved du, om din vandmelon er god:

  • 1 BANK PÅ DEN Du kender sikkert allerede dette kneb, men har måske ikke haft held hver gang med denne metode. Det skyldes, at der skal mere til! Men begynd med at banke. Lyden skal være tung og hul.

  • 2 FIND DEN GULE PLET Måske har du tænkt, at det var et dårligt tegn, at der var en lysere, gul plet på melonen, man faktisk er den vidne om, at din melon har fået lov til at ligge og hygge sig i solen, hvor den har kunnet samle saft og kraft. Og dét er en god ting!

  • 3 GIV DEN ET LØFT En god vandmelon er en TUNG vandmelon! Så simpelt er det. Og hvad er så den rette vægt, tænker du måske. Det afhænger af størrelsen, men bliver du ret overrasket over en voldsom tyngde i forhold til størrelsen, når du samler den op, så er det et ret godt tegn.

Væbnet med disse tre tricks håber vi, at der aldrig må vente dig en smagfattig, melet oplevelse igen, når du håber på en sød og læskende bid.

3 grunde til at vandmelon er noget af det bedste ved sommeren:

  1. Forfriskende: Vandmelon består hovedsageligt af vand, der virker hydrerende og slukker tørsten på varme sommerdage.

  2. Sød og saftig smag: Vandmelon har en naturlig sødme og en saftig tekstur uden at være for tung eller kaloriefyldt.

  3. Naturligt indhold af vand og elektrolytter: Vandmelon er rig på vand og naturlige elektrolytter som kalium, der medvirker til hydrering og genopretning af elektrolytbalancen i kroppen.

PSSST Brug din vandmelon til at lave den lækreste, læskende vandmelonmojito.