Sådan tjekker du om en vandmelon er sprød, sød og moden - uden at smage

Sommertid er vandmelontid, men er du også kæmpe fan af den lækre melon ved du også, at de kan skuffe fælt ind i mellem. Men ikke længere!

© iStock

Forskellen på en god og en knap så god vandmelon er svær at få øje på, hvis du kun bruger øjnene.

De er som regel grønne med lidt changerende grønne striber, og det kan på mange måder være virkelig svært at afgøre, om du har fat i en vinder eller en melet kugle af skuffelse!

Eller rettere: det kan det være, hvis du ikke kender til de tre tricks, der kan give et tiltrængt praj om, hvad der befinder sig bag den grønne skal!

Tre trin til at finde den bedste vandmelon

1 BANK PÅ DENDu kender sikkert allerede dette kneb, men har måske ikke haft held hver gang med denne metode. Det skyldes, at der skal mere til! Men begynd med at banke. Lyden skal være tung og hul.

2 FIND DEN GULE PLET Måske har du tænkt, at det var et dårligt tegn, at der var en lysere, gul plet på melonen, man faktisk er den vidne om, at din melon har fået lov til at ligge og hygge sig i solen, hvor den har kunnet samle saft og kraft. Og dét er en god ting!

3 GIV DEN ET LØFTEn god vandmelon er en TUNG vandmelon! Så simpelt er det. Og hvad er så den rette vægt, tænker du måske. Det afhænger af størrelsen, men bliver du ret overrasket over en voldsom tyngde i forhold til størrelsen, når du samler den op, så er det et ret godt tegn.

Væbnet med disse tre tricks håber vi, at der aldrig må vente dig en smagfattig, melet oplevelse igen, når du håber på en sød og læskende bid.

PSSST Brug din vandmelon til at lave den lækreste, læskende vandmelonmojito - opskrift her.