Blomster på altan af Urban Garden Company
© Urban Garden Company

Skab din egen grønne oase på altanen

Drømmer du om at få nabolagets skønneste altan, som bugner af smukke blomster og nyttelige planter? Kom i gang! Det er slet ikke så svært.

1. april 2016 af Camilla Albrechtsen

Selvom de fleste byboere er inkarnerede bymennesker, drømmer mange om små gårdhaver og grønne altaner. Og hvem ville ikke elske at kunne plukke salat, eller snøre sin egen blomsterbuket?

Mange mennesker forbinder de grønne omgivelser med frihed, sundhed og velvære - men vi må alle sande, at planter og blomster ikke er det nemmeste i verden.

Anna Taws og Peter Tom-Petersen syntes begge, at det var både besværligt og dyrt at finde de ting, som de skulle bruge for at få et grønt liv i København.

"Vi var så trætte af, at vi var nødt til at tage til flere have- og byggecentre for at købe ind. Som nybegyndere i byhaver var det også ret svært for os at finde ud af, hvad vi egentlig havde brug for, og hvad der var godt at købe”, fortæller Anna Taws.

Tog (bogstaveligt talt) spaden i egen hånd

I dag håndplukker og sælger Anna Taws og Peter Tom-Petersen alt det, som byboere behøver for at få et godt haveliv. I deres webshop ’Urban Garden Company’ har de fokus på høj kvalitet, stil og de seneste urban tendenser – og for dem er det helt afgørende, hvad deres kunder ønsker og drømmer om.

Vi har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der sker rundt omkring i de små haver og ude i verden, men vi ønsker bestemt ikke at lege smagsdommere. Alle mennesker er jo forskellige og har deres egen stil. Vi mener slet ikke, at en have er et strømlinet projekt, der kommer på dåse, men en proces som man selv kan være med til at styre og lære af undervejs”, siger Peter Tom-Petersen.

Startkasser til byens nybegyndere

I takt med en stigende efterspørgsel, har Urban Garden Company sammensat forskellige startpakker, så alle kan komme godt i gang.

Charlotte Rosell som bor på Frederiksberg med sin familie, er kunde hos Urban Garden Company. Hun fik for alvor grønne fingre efter at have modtaget en startpakke.

"Da vi først fandt ud af, hvordan vi allerede fra marts måned kunne begynde at forspire indendørs i vindueskarmen og på radiatoren, og så bagefter plante grøntsager og krydderurter på altanen, så var vi altså hooked. Men vi er stadig i gang med at lære og øve os, så det er dejligt, at der er nogen, der gider at finde det bedste og mest nødvendige udstyr til os. Så kan vi koncentrere os om den sjove del”, siger Charlotte Rosell.

I Urban Garden Companys webshop, kan du finde en startpakke, der netop passer til dit behov. Om det er en lille altan eller stor gårdhave du har, er underordnet. Alle startpakker indeholder nyttige redskaber, såjord, vejledninger og forskellige plantefrø.

 

Mangler du inspiration til den grønne altan eller frodig gårdhave, kan vi varmt anbefale dig at følge Urban Garden Company på Instagram. Her vil du få nyttige tips, smukke billeder og gode ideer til, hvordan du kan komme godt i gang. 

Du kan desuden også finde Bolig Magasinet på Instagram. Her kan du dagligt læse om nyheder, tips og tricks, og meget, meget andet.  

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...