Udnyt altanens fulde potentiale i vinterperioden

Selvom termometeret svinger omkring frysepunktet, er der ingen grund til at holde dig fra altanen. Find i stedet den kreative hat frem, og indret de ekstra kvadratmeter, som en hyggelig oase. Vi giver dig her 5 tips til den perfekte vinteraltan.

Om sommeren bruges altanen flittigt som et ekstra rum i boligen og for mange af os, er det et af de steder, vi bruger mest tid i den varme periode. Om vinteren har vi til gengæld mange gange svært ved at udnytte rummets fulde potentiale.

Det er en skam, da det lige netop er i vinterens mørke timer, at altanen bedst udnyttes som en romantisk ramme for hyggelige stunder med familien. Vi giver dig derfor en liste med fem tips til den perfekte vinteraltan, så altanen kan blive et indbydende opholdsrum på trods af vinterkulden.

1. Tæpper, puder og lyskæder en masse

Omgiv dig selv i en dynge af tæpper, puder og lyskæder til at holde varmen – og tilføj eventuelt en lille varmelampe, som kan få vinterkulden til at forsvinde yderligere.

2. Forskellige lyskilder

For at komme vinterens deprimerende mørke til livs er det en god idé med flere forskellige lyskilder på altanen. Dette er også med til at skabe en varm og stemningsfuld belysning.

3. Køb møbler, som kan tåle regn og kulde

Las os være ærlige - hvis vi først skal til at rykke vores møbler frem og tilbage på altanen, hver gang vi skal bruge dem, får vi det ikke gjort. Invester derfor i nogle gode møbler og puder, som kan tåle at stå ude i regn og kulde.

4. Opbevaringsbænk

Har du ikke allerede en opbevaringsbænk på din altan, er det helt sikkert også en af de ting, du bør investere i. Bænken er genial til at opbevare de bløde tekstiler, som tæpper og puder, der ikke kan tåle regn.

5. Skab en grøn atmosfære

Selvom det er vinter bør din altan stadig ose af en grøn og hyggelig atmosfære. Skab den ideelle stemning ved hjælp af en masse gran, rosmarin og andre planter, som kan tåle frost.

Er du blevet inspireret til at skabe din egen lille vinteroase på altanen, kan du hos Altan-Liv finde et hav af ting, du kan bruge til at gøre altanen til hjemmets hyggeligste sted.