Undgå at begå denne klassiske fejl, når du pudser vinduer

Det er de færreste, der giver sig i kast med vinduesvasken med det formål at fedte ruderne yderligere til og efterlader tydelige striber. Heldigvis er det ret overkommeligt at undgå, hvis du ved hvordan.

Når gode vejr rammer Danmark, er det også en knap så dejlig påmindelse om, at du (måske) har negligeret dine vinduer en smule – lyset sladrer!

Og selvom du sikkert før har hørt, at du skal pudse vinduer om foråret, inden det bliver for varmt, og vandet tørrer for hurtigt i varmen, så kan du altså sagtens give dine vinduer en tur, uanset hvornår på året, du synes – i regnfulde perioder giver det naturligvis mindre mening, da de hurtigt bliver beskidte igen.

Tricket er ifølge Idényt.dk, at du gør det med koldt vand og i et hurtigt, fast tempo, hvor du sørger for at der er et lille overlap banerne i mellem.

Så undgår du striber på ruderne, og får det helt klare resultat, der sikkert var målet fra begyndelsen.

Brænd avispapiret!

Og nu vi er ved den rette strategi, så undgå endelig at falde i fortidens fælde.

Et husmorråd lyder nemlig, at avispapir er det rette redskab til at få vinduerne til at stråle, men det er et tip, der hører fortiden til og ikke længere gør sig gældende.

I dag indeholder tryksværten ikke længere bly, som var med til at gavne vinduespudsningen i mange hjem – engang!

I stedet bliver dine vinduer allerhøjest fedtet til med sværte, og så er du tilbage ved start. Så smid avisen i containeren eller brændeovnen og væbn dig i stedet med:

  • Koldt vand
  • Sulfo/opvaskemiddel
  • Skraber
  • Svamp
  • Blød klud, der ikke fnugger

Læs mere om den rette strategi, når du skal til at gå i krig med svamp og skraber her.