© @detlillegraahus

Ugens instagrammer: @detlillegraahus

I denne uge har vi kåret Helle som ugens instagrammer. Helle blander nyt og gammelt og er ikke bleg for at kaste sig ud i DIY-projekter.

25. marts 2017 af Mette Gottlieb Pedersen

Det lille grå hus

Helle er 36 år og bor i et lille gråt hus i Silkeborg med hendes mand og deres to børn. Huset er et sjov miks af en klassisk murermestervilla fra 1902, en tilbygning fra 1950 og en bygning fra 2000. Den skønne blanding mellem gammelt og nyt, har Helle taget med ind i hendes indretningsstil, som er uhøjtidelig og humoristisk.

Som ugens instagrammer har Helle fået overrakt en spændende gave fra Wallo. Du kan læse meget mere om, hvordan du bliver ugens instagrammer til slut i artiklen.

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Børge Mogensen og andet godt design

”Jeg elsker godt design fra 50'erne og 60'erne. Det behøver ikke have ”de rigtige navne”, men godt møbelhåndværk i lækre materialer er bare fantastisk. På samme måde er jeg vild med keramikken, kunsten og andre dekorative elementer fra samme periode. Det må gerne være lidt kitsch, men jeg sætter det ind i en lys, skandinavisk ramme, så det ikke bliver alt for bombastisk.”

Helle har en helt speciel indretningsstil, hvor det gamle bliver blandet med det nye og det hele komplimenterer hinanden på en fantastisk måde, hvor man får lyst til at gå rundt og udforske alle hjørner i det lille grå hus på 190 kvadratmeter. Vi er specielt vilde med hendes Børge Mogensen stol, som hun selv har ombetrukket, da møbelpolstreren skulle have 4900 kr. for at gøre det - og som hun selv siger: "Nu sker der ikke så meget hvis der spildes eller krummes i den - jeg kan jo bare sy et nyt betræk."

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Inspiration, loppemarkeder og upcycling

Andre instagrammere og boligmagasiner er Helle's primære inspirationskilde. Derudover elsker hun loppemarkeder og faktisk er det dér, hun stort set køber alle sine ting fra. Hvis nogen siger at de ikke bryder sig om en bestemt ting, så vil hun gerne vise, hvor fedt det kan se ud.

"Alt er fedt i den rette sammenhæng. På samme måde synes jeg, det er rigtigt fedt at genbruge nogle ressourcer, enten ved at upcycle eller sætte det ind i en ny sammenhæng, ligesom det ikke er så ærgerligt at noget til 30 kr går i stykker, - og når man har små børn, må man jo påregne et vist spild, når man holder på, at tingene ikke kun er til pynt."

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Farve- og materialevalg

"Når man indretter, så synes jeg, at det er en fordel at bestemme sig for nogle farver og materialer, som man synes er fede. Dem skal man så shoppe efter, og det hele vil derefter passe sammen - og så er der også plads til nogle enkelte ting, som er lidt mere skæve. Man skal ikke være bange for at prøve noget nyt."

Helle kan godt lide at have gang i malerpenslen, og hun har faktisk lige malet gæstebadeværelset. Først blev det malet i en smølfeblå farve, som på ingen måde fungerede. Efter 30 minutter blev det lavet om, og den farve hun har nu, syntes hun selv er helt fantastisk. Og det er vi helt enige i!

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Fin lille hylde

Denne fine lille hylde passer godt ind på det lille gæstebadeværelse. De små nips skaber en hyggelig og personlig stemning, og så er den super funktionel da gæstehåndklæderne kan hænge nedenunder. Smart og praktisk.

© @detlillegraahus

To forskellige lamper

Helle's yndlingsted er spisepladsen, hvor det kæmpe bord har plads til alt og alle. Her kan der arbejdes, tegnes, males eller noget helt fjerde.
Rundt om bordet har Helle valgt et miks af forskellige stole. Hendes kreative tankegang har også vist sig ved valget at pendlerne over bordet. Her har hun sammensat en Louise-Campbell lampe og en PH-lampe. Dét er et meget personligt valg, som viser hvordan Helle's indretning bærer præg af en lidt uhøjtidelige tilgang.

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Vægtæpper, planteophæng og andet DIY

Helle er en tilhænger af DIY, og hun laver en masse selv. Det kan være alt fra vægtæpper til planteophæng eller fine hæklede kurve og tæpper. Derudover folder hun papir og laver sågar lampeskærme. Men én ting er sikker, selvhærdende ler er en klassiker i hendes skuffe. "Det er som modelervoks i fritidsklubben, her er det blot umuligt at lave noget grimt i sådan et fantastisk materiale."

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Spisebordsstol som ikke står om spisebordet

Helle's seneste køb til hjemmet er en fin spisebordsstol med skammel fra Arne Wahl Iversen. Spisebordsstolen står ikke omkring bordet, og det er der en helt særlig grund til: Den har en skammel.
Som Helle selv siger: "Mit seneste køb er en Arne Wahl Iversen spisebordsstol med skammel, hvilket i sig selv er helt åndsvagt og ubrugeligt, den var bare så smuk!"

© @detlillegraahus

Natbord af Børge Mogensen

Ved sengen har Helle et fint natbord fra Børge Mogensen. Det er disse enkle detaljer, som et fint natbord, der kan samle en hel indretning. Her har Helle valgt at sætte et fint billede og en lille hvid vase på natbordet.

© @detlillegraahus
© @detlillegraahus

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Helle på Instagram. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...