Ugens instagrammer: @morrisseymmm

En gammel kabeltromle som spisebord, Wegnerstole, genbrugsfund og diy-projekter i et stort miks - samlet i en murermestervilla i Fredericia. Tag med ind i Anne Romedahls verden, som er denne uges instagrammer.

© @morrisseymmm

Mød Anne Romedahl

Anne står bag bloggen annesfinurligeunivers.dk – en blog med fokus på boligindretning, inspiration og diy-guides. Til daglig er hun lærer, gift med John og mor til tre børn. Familien bor i en gammel murermestervilla i Fredericia tæt ved byens centrum.

Som ugens instagrammer har Anne fået overrakt en spændende gave fra Wallo. Du kan læse meget mere om, hvordan du bliver ugens instagrammer til sidst i artiklen.

Boligindretning på diy-måden

Anne er vild med boligindretning, loppefund og gør-det-selv-projekter, alt fra små pynte-ting til gennemrenovering af hus fra kælder til kvist. Villaen i Fredericia, som Anne og hendes mand købte som et håndværkertilbud, har de selv givet en gennemgribende renovering. Alt fra kælder til loft er sat i stand, og i sådan et projekt er de to et perfekt makkerpar, både når det kommer til den kreative idéfase og den håndværksmæssige eksekvering. ”Siden har vi købt et sommerhus, også et håndværkertilbud, hvor vi rev alt ned undtagen bærende spær og tag. Ydermurerne røg også, så man kunne kigge tværs gennem huset. Jeg er god til at få idéer til projekter og manden er handyman og kan lave alting, så det er virkelig heldigt. Vi har altid gang i projekter – store som små. De store hjælper vi hinanden med, de små laver jeg selv”.

© @morrisseymmm

Originalitet og personlig stil

Selvom både hus og sommerhus har gennemgået istandsættelse er der masser af plads til genbrug. Det gør indretningen mere original og personlig for Anne.

”Jeg synes retro- og genbrugsmøbler giver et personligt twist til indretningen, som jeg rigtig godt kan lide. Der er noget varme og hygge over det, og det er vigtigt i mit hjem, samtidigt med at jeg sætter pris på, at det ser lækkert ud”.

”Når man køber brugte ting, så er det ting som man er faldet pladask for og bare må eje. Når man så sætter det sammen med andre ting, som man har været heldigt at opstøve, så får man en meget personlig indretning, som ingen andre har helt magen til.”

Og en stil, som ikke er magen til andre, er præcis hvad Anne har skabt i det jyske hjem, der består af en blanding af enkelte møbler i klassisk dansk design, en god del retro og industri-stil, tilsat masser af DIY's og lidt nyt design. Både køkkenet og spisestuen er perfekte eksempler på Annes miks af klassisk design og genbrug.

© @morrisseymmm

Lige nu har Anne gang i omkring 10 forskellige DIY-projekter, som hun arbejder på lidt på skift.

”Blandet andet arbejder jeg på et stort vævet tæppe til væggen, et par ombetrækninger og istandsættelse af et rundt bord. Sammen med manden er jeg gået i gang med brusekabinen, hvor der skal laves nyt gulv og nye fliser på væggen. Jeg håber at projektet bliver udvidet til at omfatte hele badeværelset, hvor jeg vildt gerne vil have et fedt råt betongulv med epoxylak.”

”Jeg er ret glad for min spisestue pt. Mit shakerbord og Wegner-stolene er et kup gjort på DBA for en del år siden, men de holder stadig. Så har jeg har netop fundet de fineste retro-lamper, som passer rigtig godt til. Jeg har fundet to lamper i samme design, men i forskellig form. Jeg mangler lige at finde den tredje og sidste lampe til at hænge hen over spisebordet sammen med de to andre.”

Spisepladsen i køkkenet udgøres af en gammel kabeltromle og er et af Annes personlige yndlingsting i hjemmet.

”Desuden er mit kabeltromlebord i spisekøkkenet stadig en favorit. Det er så praktisk og kan tåle alt uden at blive grimt. Det tilfører rummet noget råhed, så det hele ikke bliver for pænt. Det kan jeg godt lide, og så har træet bare den helt rette patina”.

© @morrisseymmm

”Jeg laver om hver dag”

Der går ikke en dag i Fredericia-hjemmet uden at Anne har rokeret rundt, forandret, forbedret eller tilføjet nyt. Når man spørger hende, hvor ofte hun laver om, lyder svaret: hele tiden.

”Jeg har altid lige et billede, som jeg skal have op eller også bytter jeg om på ting på hylderne, eller flytter småmøbler rundt mellem de forskellige rum. Større forandringer går der lidt længere tid imellem, men ikke ret længe (hvis du spørger min mand). Jeg har erkendt, at indretning er en ongoing proces, som jeg ikke sådan lige bliver færdig med. Man bliver konstant bombarderet med inspiration fra forskellige medier – og det er fedt, men betyder også, at man hele tiden bevæger sig en smule. Nogle trends hopper man på, andre springer man over.

© @morrisseymmm

Lad dig bare inspirere

Der er fart på projekterne i det lille hjem. Og det er kun fordi, at Anne ikke kan lade være. Inspirationen får hun mange steder fra, både online og når hun jagter nye fund i både genbrugsbutikker og på markeder.

”Der er dels den generelle boliginspiration, via Instagram, Pinterest og boligmagasiner, men det er nok især når jeg surfer på DBA og på mine ugentlige ture i lokale genbrugsforretninger og loppemarkeder, at jeg får inspiration til DIY's. Jeg kommer altid hjem med noget uventet – stort som småt. Jeg falder ofte over små finurlige dingenoter. Når jeg køber dem, ved jeg ofte ikke helt, hvad de skal bruges til. Så ligger det i mit krearum, indtil det på et tidspunkt bliver brugt i en eller anden form for DIY”.

Derfor omhandler Annes råd også genbrugsjagt og retroindretning til andre boligindretnings-entusiaster.

”Gå på jagt efter genbrugsguld og gerne gå efter lidt anderledes ting, som tiltaler dig og som du kan bruge som indspark i din indretning - fx en anderledes stol i en fed form. Små finurlige fund kan du også bruge som blikfang i dine stilleben”.

© @morrisseymmm
© @morrisseymmm
© @morrisseymmm

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Annepå Instagram.