Undgå at begå denne Pinterest-fejl, når du skal finde boliginspiration

Pinterest kan være en uudtømmelig kilde af inspiration, men også en Bermuda-trekant, du hurtigt kan fortabe dig i.

© Anitta Behrendt

Det er en typisk begynderfejl på Pinterest at fare vild i endeløse ”mere i samme stil”- stier, som leder til noget helt andet, end det, du åbnede browseren eller app’en for at finde.

Derfor er det altafgørende for dit udbytte af Pinterest, at du har en klar mission og ved, hvordan du søger relevante billeder frem.

Sådan søger du bedst på Pinterest

Pinterest er bygget op på samme måde som Google, og derfor skal du, når du laver en søgning, måske lige bruge lidt ekstra tid på at ramme de helt rigtige søgeord – på engelsk!

Pinterest er et medie, der bruges verden over, og vil du gerne have det maksimale udbytte, skal du som hovedregel altid søge på engelsk.

Er det derimod noget meget specifikt dansk, du leder efter, kan du vælge at søge på dansk. Det kan fx være idéer til en adventskrans eller en anden knap så global ting. Overvej eventuelt om et tredje sprog giver mening. I tilfældet med adventskransen kunne det være tysk.

Dine søgninger må gerne indeholde mere end et søgeord – faktisk er det ofte en god idé, når du leder efter inspiration til noget specifikt. Det kan være materiale, stil eller andet, du vælger at inddrage i din søgning.

Det kan fx være, du leder efter inspiration til din spisestue og allerede ved, at du vil have et rundt bord. Så søger du på ”dining room round table”.

Måske er du mest til en minimalistisk, nordisk stil? Så tilføjer du også et ord, der dækker over det. Det kunne være "nordic style".

Pinterest er så smart indrettet, at der automatisk dukker forslag til, hvad du yderligere kan søge på, op i søgefeltet, når du er i gang med at skrive.

Så hvis du vil finde mere inspiration eller synes, resultaterne er for vage, kan du overveje om et af de viste forslag giver mening.

Gem pins på en klog måde

Nu er du med på, hvordan du finder billeder, som matcher dine ønsker.

Nu skal du til at gemme dem!

Der er groft sagt to måder at bruge Pinterest (klogt) på, når det gælder indsamling af boliginspiration: 1) du kan vælge at præcisere din personlige stil eller 2) samle inspiration til et bestemt projekt.

1 Drøm stort og se, hvor det ender

Det er ikke alle, der er helt skarpe på, hvad der præcis kendetegner deres stil. Derfor kan det være en god idé, at oprette et board på din Pinterest-profil med titlen ”Min Stil”, hvor på du pinner alt, der tiltaler dig ved første øjekast.

Når du klikker på et billede, vil der under det komme forslag til lignende billeder op og på den måde kan du hurtigt finde en helt masse, som tiltaler dig. Her er det okay at fortabe sig fuldstændig i billedhavet og lade det skvulpe indover dig.

Når du har gjort det i noget tid, vil der forhåbentligt tegne sig et mere klart billede af, hvad du naturligt bliver draget imod og godt kan lide, og altså hvad din personlige stil er.

Her skal du ikke lade dig begrænse af ting som penge og fysiske rammer for dit hjem. Bare drøm derudaf. Gå efter det, dine øjne godt kan lide. Så simpelt er det.

2 Bliv konkret og kræsen

Når du er klar til at hoppe på Pinterest for at finde idéer til et specifikt rum eller projekt, du skal lave, er det vigtigt at have det i baghovedet og ikke pinne amok i billeder, der ligger langt fra det, der er din virkelighed.

Fx går det ikke at samle en kæmpe stak billeder af soveværelser med stuk og fem meter til loftet, hvis du bor i et lavloftet parcelhus. Det bringer dig i hvert fald ikke tættere på en løsning.

Søg i stedet mere specifikt på, hvad der matcher dine rammer, så du ikke ender helt slukøret med en skærm af uopnåelige drømme foran dig.

God fornøjelse med Pinterest! Nu får du forhåbentligt noget mere konkret ud af at bruge det herlige medie.