Undgå for alt i verden disse fejl, hvis du ejer noget af marmor

Materialet kan umiddelbart virke robust, men du vil blive overrasket!

Marmorbord
© iStock

Det sarte marmor

Marmor-trenden har efterhånden været over os i et godt stykke tid, og måske er du også hoppet med på bølgen og har anskaffet dig et marmorbord, et fad eller forvandlet køkkenet til en marmor-drøm?

Uanset hvor stor en overflade, du kan bryste dig af, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan materialet skal behandles, for det adskiller sig en del fra andre materialer, vi ellers støder på i vores hjem.

Her på redaktionen, har vi desværre hørt flere historier om ødelagte marmoroverflader, og det gør lige ondt i hjertet hver gang.

Rengøring af marmor
© iStock

PSST! Se hvordan du kan lave dit eget rustikke plankebord

4 fejl, du skal undgå med din marmor

For at din marmoroverflade bliver ved med at være holdbar og eksklusiv at se på, skal rengøringen foregå korrekt og regelmæssigt - det er desværre her problemerne opstår.

1. Skurersvampe er et kæmpe no-go, da alle former for slibende materialer kan give ridser i marmor. Materialet er ekstremt sart på dette punkt, så brug i stedet en blød klud og lunkent vand til at tørre overfladen af regelmæssigt.

Vær opmærksom på, at du ikke kører en lille sten henover overfladen sammen med kluden, da det også kan give ridser.

2. Hvis du er typen, der først drikker din kaffe færdig og derefter tørrer pletter og kaffegrums op fra brygningen, så er det en god idé at ændre den vane. En marmorbordplade suger hurtigt væske til sig og kan efterlade grimme pletter, som er en del sværere at komme af med, end hvis du havde fjernet det med det samme. Det gælder stort set alle væsker som juice, te, kaffe, olie og frugtsaft, så du skal derfor være ekstra forsigtig, hvis du har investeret i en marmorplade i køkkenet.

3. Selvom marmor udadtil virker som en robust sten, så tag ikke fejl! Du må fx aldrig stille varme gryder og pander direkte fra komfuret og over på marmor. Det kan nemt efterlade en plet eller i værste fald knække bordpladen.

4. Marmor og syrlige materialer er bestemt ikke en god kombination. Det gælder både rengøringsmidler såvel som mad- og drikkevarer. Hvis det ikke bliver fjernet med det samme, kan du risikere en grim plet som i hvert fald ikke vil passe ind til det ellers så eksklusive look.

Få det bedste fra Bolig Magasinet i indbakken 3 gange om ugen - tilmeld dig her