Unika-skulpturer i form af små, pastel- og terrakottafarvede spøgelser

Den danske keramiker Anders Arhøj har lavet en serie håndlavede skulpturer i samarbejde med Stilleben. Se dem her, og bliv inspireret til dit næste kunstkøb.

12. juni 2014 af Anja Hellberg

Det er ingen hemmelighed, at vi på redaktionen er pænt begejstrede for de små, pastel- og terrakottafarvede spøgelser, som den danske designer Anders Arhøj vel nok er mest kendt for. De titter frem i vindueskarme, på brændeovne og i sættekasser hjemme hos os alle, fordi de er sådan et skønt miks af noget, vi aldrig har set før, menneskeliggørelse af en 'ting' (spøgelserne har øjne - mere behøver vi ikke) og skønne farver.

De fine farver går igen i den serie unika-værker, Anders Arhøj har produceret sammen med det dygtige team fra Danmarks efter vores mening bedste keramikbutik, Stilleben i København. De er nemlig også vilde med Arhøjs lerfigurer:

”Anders Arhøjs design sælger rigtig godt hos os. I en tid, hvor de fleste ting i danske interiørbutikker er masseproduceret i Østen, oplever vi en stigende efterspørgsel efter noget, der er dansk og håndlavet,“ siger Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft, duoen bag Stilleben.

De 70 unikke skulpturer fås i både store og små størrelser og koster 450-650 kr. 

Produktive Anders Arhøj er i øvrigt i gang med at undersøge muligheden for at etablere en keramikfabrik på Bornholm sammen med en række andre designere og keramikere. Huslejen i København, hvor de ellers holder til, er ganske enkelt for dyr, og med en fælles fabrik på kunstnerøen Bornholm vil de kunne lave både større produktion og bedre kvalitet. Se desuden Anders Arhøjs inspirerende og personlige bolig


De fleste kan erhverve sig et af de 70 unikke værker uden at skulle sælge sommerhuset eller bilen. Priserne ligger på 450-650 kr. pr. værk. Og nej, du kan ikke bruge det til noget, andet end at kigge på noget smukt, så vi vil da kraftigt anbefale dig at stille det på en hylde, kommode eller et andet spot, du ofte ser på.


Pyramiderne her er et 2014-projekt, som er megapopulært i Stilleben. Pris 299 kr., højde ca. 15 cm.Med hvert solgt værk følger en særlig plakat designet af All The Way To Paris.

 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...