Vasketøjshack gik viralt: Nu fraråder ekspert at bruge det

Hacket, der giver mulighed for at hænge mere vasketøj på mindre plads, virker både simpelt og genialt. Men spørger du eksperten, skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du hopper med på bølgen.

Hack til klesvask
Getty Images

Instagram og TikTok beriger os ofte med smarte hacks, der gør hverdagen nemmere.

Og nogle af dem ser endda ud til at være så geniale, at de går viralt og bliver kopiret af mange, mange mennesker.

Senest er det et vasketøjs-hack, hvor du, ved at hænge tøjet på tværs af "stængerne" med tøjklemmer i stedet for indover dem (som du normalt ville gøre), får mulighed for at have mere nyvasket tøj hængende til tørre på stativet. SMART, tænker du måske?

Men inden du straks tager hacket i brug, så læs lige videre ...

Ekspert advarer mot hack til klesvask

Hacket gir deg mulighet for at ha mye mer klær på stativet på samme tid, og det gir derfor mening at mange har tatt det i bruk.

© Thea Guldager Olesen

LÆS OGSÅ De 33 flotteste vasketøjskurve, der kan dække ethvert behov.

Ekspert advarer...

Selvom hacket ved første øjekast virker som en simpel og god idé, så råder formand for Rådet for Bedre Hygiejne, Marco Hansen, til at du tænker dig om en ekstra gang, inden du hopper med på bølgen.

– Tørrer du tøjet indenfor i et rum, hvor temperaturen er lav og luften fugtig og lidt stillestående, som fx i soveværelset, så vil tøjet være lang tid om at tørre, når det hænges så tæt, som hacket kræver. Er tøjet samtidig vasket ved 20-40 grader, er der ikke sket drab af de mikroorganismer, der sidder i tøjet. Og i disse tilfælde er der risiko for, at den forlængede tørretid vil få de tilbageværende mikroorganismer til at vokse, forklarer Marco Hansen til Boligmagasinet.dk, og forklarer, at det svarer lidt til, at lade det våde tøj ligge i vaskemaskinen i for lang tid.

– Det vil komme til at lugte ufriskt.

Han tilføjer dog, at der kan være situationer, hvor hacket sagtens kan anvendes:

– Tørres tøjet udenfor i sol og med et let brise, så er der ingen problemer i at benytte sig af det populære hack, siger han.

At det så tager dobbelt så lang tid at hænge vasketøjet op med klemmer på den "nye" måde sammenlignet med den almindelige, er en helt anden sag.

KONKLUSION
Har du vasket dit tøj ved under 40 grader, og tørrer du det indenfor, så er det bedre at hive et ekstra tørrestativ frem i stedet for at forsøge at få det hele til at hænge på ét.

LÆS OGSÅ Cathrine og Anders' DIY er den mest geniale vasketøjsløsning til dato!