"Vi kommer til at se en stor del af vores fremtid direkte i øjnene, hvis vi vinder"

Vi har stillet parret fra Nybyggerne alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på. Også, hvordan de bor privat, hvad de ville gøre om, og hvem de ville stemme på, hvis ikke dem selv.

© Ida og Mads

Hvad er jeres bedste minde fra tiden i Nybyggerhuset?

Når vi tænker tilbage på nybyggerlivet, er det første der falder os ind det unikke sammenhold vi havde parrene imellem. Vi delte hinandens glæder, frustrationer og ærgrelser, og vi følte at vi kæmpede i den her konkurrence sammen snarere end imod hinanden.

Derudover var det vildt at vinde stuen. Både fordi det var det sidste rum, som skulle binde hele indretningen sammen, men også i høj grad fordi det realiserede vores drøm om at rejse til Japan sammen igen

Hvad har været sværest for jer at gå på kompromis med?

Gulvet. Vi ville gerne have haft en anden løsning, men det var der hverken tid eller penge til. Vi drømte om et epoxygulv, men tørretiderne hang slet ikke sammen med Nybyggerne-deadlines.

Hvad ville I gøre anderledes, nu hvor I kan se tilbage på det færdige resultat?

Et par vægge der ikke var brune i tatamirummet. Det blev en tand for indelukket og mørkt.

Hvordan ville I have lavet soveværelset anderledes, hvis det var jeres sidste og ikke første rum?

Vi ville helt klart have lavet et flottere skydedørssystem som det vi lavede i bryggerset. Måske ville vi også have lavet ”tatami-podiet” som inde i gæsteværelset. Derudover lærte vi også løbende, hvor mange ting, der faktisk skal ind i et tomt rum, før det ser beboeligt ud. Vores soveværelse blev alt for tomt, men pludseligt var tiden løbet fra os, og vi kunne ikke nå at købe flere nips. Derfor ville vi helt sikkert have puttet nogle flere velovervejede ting ind, hvis det var vores sidste rum.

Hvad glæder I jer til ALDRIG at skulle gøre igen og hvad har I savnet?

Vi glæder os til ALDRIG at skulle bygge en terrasse midt som natten i kulde, regn- og blæsevejr under maksimal tidspres. Vi har savnet fællesskabet med de andre nybyggere Men også den tilfredshedsfølelse, vi stod tilbage med, når vi afleverede et rum efter nogle vanvittigt intense dage. Det føles som at have løbet en uoverskuelig lang tur – uudholdeligt nogle gange, mens man er i gang, men tilsvarende dejligt, når man er færdig!

Hvad er I særligt misundelige på, et af de andre har lavet? Et bestemt rum, møbel el lign – og hvorfor?

Vi er helt tossede med Stine og Kenneths reolløsning i deres kontor. Lourdes’ og Nicolais betongulv er mega lækkert og faktisk noget vi også overvejede – indtil vi fandt ud af hvor teknisk svært det er. Sif og Mathias’ gør-det-selv seng i gæsteværelse er vildt imponerende med lækre detaljer! Vi var generelt enormt imponerede over de andre, og da vi var færdige med husene var vi fyldt op af inspiration og idéer.

Hvad er status for jeres gør-det-selv-gejst i dag?

En af vores allerstørste drømme, hvis vi ikke vinder huset, er netop at købe en gammel 60-70’er hus og renovere den, men stadig bibeholde dets historie og æstetik. Det kribler i vores fingre for at komme i gang med at lave nogle gør-det-selv-løsninger, så Nybyggerne har kun givet os mere blod på tanden.

Hvad tager I med videre i forhold til at indrette et helt hjem helt fra bunden?

En masse håndværksmæssige erfaringer og et solidt overblik over, hvad de enkelte installationer kræver af arbejde. Desuden har vi fået en masser erfaring med at skabe visuelt sammenhæng mellem rummene.

Hvad var jeres største krise undervejs?

Vi havde en kæmpe krise i badeværelsesugen, hvor jeg (Mads) var kommet til at fuge med silikonefuge i stedet for akrylfuge rundt i kanterne, hvilket gjorde det nærmest umuligt at overmale. Det fandt vi ud af få timer før aflevering, så der blev lavet lappeløsning af dimensioner. Det kunne heldigvis ikke ses på resultatet.
I bryggers-ugen fandt vi ud af, at vi ikke havde modtaget sokkellisten til skabene kort tid før aflevering. Vi måtte derfor skære sokkeler af små trærester vi havde fra skabslågerne. Det blev mildt sagt ikke særligt pænt….

Hvad har overrasket jer mest under optagelserne?

Tidspresset overraskede os enormt meget. Det gik udover søvnen, som vi i den grad nedprioriterede. Generelt hvor hårdt det var – selvom det er det sjoveste, vi nogensinde har været med til, var det også det hårdeste, vi har prøvet. Tænk, at man rent faktisk kan arbejde nonstop i 40 timer i streg…

Hvem vil I stemme på, hvis det ikke må være jer selv?

Det er umuligt at svare på. De andre par har hver deres stil og udmærker sig på forskellige punkter

Hvordan bor I privat? Er det samme stil som I jeres nybyggerhus?

Vi bor i en lejlighed på 55 kvm. Grundlæggende er stilen samme som i nybyggerhuset – bare slet ikke så gennemført. Der er en del praktiske løsninger, for at få det hele til at fungere i en lille lejlighed.

Hvorfor skal folk stemme på jer – og ikke et af de to andre par?

Fordi vi er lykkes med at komme i mål med de ting, vi satte os for. Vi startede meget uerfarne og føler selv at vi løbende har udviklede os utroligt meget gennem rummene. Vi har sat en ære i at gøre tingene færdige, og føler også at vi har skabt en sammenhængende helhed i hjemmet. Vi er faldet pladask for Randers, så det er et hus, vi oprigtigt har tænkt os at bo i, hvis vi vinder. Det er fundamentet for vores fremtid, som vi nu kan vinde. Størstedelen af vores familie og venner bor ikke langt fra Randers, så det vil også bringe os ”hjem” på en måde – derfor er det langt mere end blot et hus, der er på spil for os.

Hvad skal der ske, hvis I ikke vinder?

Vi har kigget på andre muligheder i området, hvis ikke vi vinder, så et ryk tilbage til Jylland er bestemt ikke utænkeligt. Derudover vil vi knokle på med vores nyopstartede virksomhed Taisho.dk, hvor vi blandt andet kommer til at sælge nogle af de plakater, som Ida lavede under Nybyggerne.

Hvad er det første I vil gøre, når I træder ind i huset, hvis I har vundet?

Selvom vi ikke er meget for at indrømme det, så vil der nok falde en tåre eller to, hvis vi kan gå ind i vores hjem som vinderne i morgen. Jeg tror faktisk, det er svært at forudse, hvordan man reagerer, hvis man vinder, for det er så vild og uvirkelig en præmie for os. Vi kommer til at se en stor del af vores fremtid direkte i øjnene, hvis vi kan træde ind i huset som vindere. Jeg tror, det vil være en ren lykkerus.