Vindstille privatliv: 5 fine måder at skabe den perfekte altan

Er naboen liiidt for tæt på eller blæser vinden altanidyllen i stykker? Afskærm dig til din altandrøm.

Altan afskærmning
© Pinterest

5 måder at afskærme din altan for vind og sol

Du har lige sat dig til rette på altanen i den dejlige forårssol med den lækreste iskaffe og det nyeste Bolig Magasinet i dit skød. Selvforkælelse på højeste plan.

Men så hører du naboens skingrer stemme kalde på dig og som det høflige mennesker du er, tager du dig tid til at snakke med gamle Inger. I flere timer.

Søde naboer er selvfølgelig prisværdigt, men de er til tider også lidt i vejen. Med en pæn afskærmning på altanen, får du mere privatliv og mere tid til selvforkælelse.

Bambusafskærmning på altanen

Bambus spreder hygge på altanen og sender tankerne imod varmere himmelstrøg. Du kan enten sætte dem tæt op af hinanden for fuld afskærmning eller lave mellemrum, hvis du stadig ønsker, det skal være lidt luftigt.

Plantevæg til naboens altan

Med en plantevæg får du en dejlig grøn og livlig altan. Du kan skabe en rigtig junglevibe, hvis du fylder hele væggen op med planter - det kræver dog lidt plads. Brug en palle, hvis du vil have et råt look.

Hvis afskærmingen ikke skal være så markant, kan du bruge klatreplanter, som kan bevæge sig op langs ståltråd.

Her kan du finde inspiration til flotte plantekasser til altanen.

LÆS OGSÅ lav selv en grøn væg

Billig afskærmning til altanen

Det syntetiske stof er en klassiker, når det kommer til afskærmning på altanen. Et helt hvidt stof giver er luftigt udtryk, hvorimod det mørke skaber hygge. Du kan med fordel hænge lyskæder op, for at gøre det ekstra rart at besøge altanen om aftenen.

Hæng et sejl op

Med et sejl får du både afskærmning og skygge. Denne idé er genial til dig, der ikke ønsker solen stråler direkte ned på din altan. Du kan enten vælge et helt neutralt sejl, eller lege lidt med udtrykket ved fx at vælge et stribet sejl.

Du kan også vælge at lave et sejl ud af klatreplanter og ståltråd. Det vil forvandle din altan til en lille grøn hule.

Høje planter

Hvis du er én af de heldige, der har en stor altan, kan du pynte den med ekstravagante planter og bruge dem som afskærmning for naboerne. Det kræver store potteskjulere og planter med store blade, for at det giver den rigtige effekt.

Artiklen blev først publiceret februar 2018.