Wauw! Så langt går Royal Copenhagen-fans

Mere end én har fået tatoveret et helt ben!

Mussel-tatoveringen er Heidis favorit, og hun er sikker på, hun aldrig kommer til at fortryde den.

© @Heidih1818

Heidi Hansen fra Frederiksberg er pjattet med Royal Copenhagen. Hun har samlet på stellet i fire år og har ikke andet i sit køkken.

Faktisk er hun så vild med det kongelige porcelæn, at hun for ca. to år siden lagde sig under nålen og permanent fik udsmykket sit lår med det ikoniske Mega Mussel-mønster (eller Musselmalet Mega, som det officielt hedder).

  • Det startede nok for tre-fire år siden, hvor en kollega introducerede mig for Royal Copenhagen under en weekendvagt. Dagen efter gik jeg ud og købte min første tallerken, siger Heidi, der til dagligt arbejder som sosu-assistent.

Siden har hun samlet på stellet. Først det klassiske musselmalede og riflede og siden også Mega Mussel. Men hvordan går man fra at have de blå blomster som kulisse for sine måltider til at lade sin krop udsmykke med dem, tænker du måske?

Kærlighed, lyder det fra Heidi.

  • Da jeg fik min første termokop med Mega Mussel, var det kærlighed ved første blik. Det var bare in your face, det mønster, og så tog jeg hurtigt en beslutning, siger Heidi, der på ingen måder er bekymret for, at hun fortryder tatoveringen.

  • Den er så smuk og tidløs. Den er uden tvivl min yndlingstatovering, siger hun.

Heidi Hansen er ikke den eneste, der har valgt at tage sin glæde for Mussel skridtet videre.

To af hendes følgere på Instagram blev så inspireret af hendes kropsudsmykning, at de skrev og udbad sig tilladelse til at gøre Heidi kunsten efter.

  • Til at starte med synes jeg, det var lidt overraskende og havde det lidt mærkeligt med det. Jeg har selv tegnet min tatovering, så den blev som jeg personligt synes, den skulle være. Men så igen… Jeg blev også inspireret af én på Instagram, så det er jo ikke så underligt, siger hun og fortsætter:

  • Hvis vi kan ende med at være tusind kvinder, der render rundt med dem er det bare fedt, siger hun.

Det er ikke til at vide, om det allerede er en realitet. Næppe. Men Heidi og hendes to følgere på instagram er ikke de eneste med de blå blomster tatoveret på kroppen, som du kan se med en hurtig googlesøgning. Både mænd og kvinder er sprunget med på vognen.

På både Instagram og Pinterest dukker også flere eksempler op på hyldesttatoveringerne. Mange på låret, men også på arme og ribben.

Mega Mussel blev designet helt tilbage i 90’erne af Karen Kjældgård-Larsen som et eksamensprojekt på Danmarks Designskole. Dengang vidste hun ikke, at det ville ende i produktion. Og sikkert heller ikke som tatoveringer.

Men Royal Copenhagen lagde måske selv indirekte op til tendensen, da de indrykkede denne annonce i et ugeblad i Sverige i 1992.