Stylisten guider: 4 tips til en succesfuld loppejagt

Jagten bliver altså bare lidt sjovere, når den resulterer i nye fine fund til boligen.

10. oktober 2022 af Benjamin Creative for Kia

Loppefund har længe været i høj kurs i indretningen – og vi forstår godt hvorfor! Det skaber et unikt og personligt look, når håndplukkede skatte bliver mixet med klassiske møbler og moderne design. 

Mangler du inspiration til, hvordan du finder de helt rigtige detaljer til din bolig? Så se med her, hvor Bolig Magasinets stylist, Julie Løwenstein, deler fire gode tips til en succesfuld og udbytterig loppejagt.

1. Tag dig god tid

Selvom der er mange loppe- og vintagebutikker at vælge imellem, kan der være langt mellem de gode fund. Sæt derfor rigeligt med tid af til shoppingen, og lav en hyggelig dag ud af det, hvor du gør stop flere forskellige steder, lyder det fra Julie:

“Som regel finder jeg mine ting mange forskellige steder – små butikker, jeg lige kommer forbi, eller en loppebazar hvor private har nogle hylder eller en stand og sælger ud. Det kan være en rodet omgang, og tit leder jeg længe efter de helt rigtige ting.”

“Generelt tror jeg ikke, at man skal være bange for at bruge noget tid i loppebutikkerne, for der kan gemme sig mange skatte, hvis man kigger grundigt.”


PÅ BILLEDET: Den nye Kia Sportage Plug-in Hybrid, som Julie har været på loppejagt i, kører på ren el ved lavere hastigheder – for eksempel inde i byen.

2. Vær klar på, hvad du går efter

Ofte er det også en fordel at have et mål med dagens shoppetur. Beslut dig for en eller et par bestemte ting, du gerne vil finde til din bolig, og gå så målrettet til værks.

“Det kan være former, farver, mønstre, stilarter eller at du i dag kun kigger efter vaser. Loppejagt kan være lidt af en jungle, så dét at have et mål kan gøre det lettere at fokusere og finde noget, du kan bruge,” siger Julie.

“Så kan du jo være heldig, at du i samme omgang lige falder over noget andet, du ikke kan leve uden. Men prøv som udgangspunkt at holde fokus.”

Her kigger Julie efter loppefund

Lokale butikker

Når Julie finder regi til fotoshoots, kører hun gerne til flere butikker for at få fingrene i de helt rigtige detaljer. En af favoritterne er Shop Dora i København, der både har fine vintagefund og moderne interiør.

Instagram-shops

Julie følger mange Instagram-sider med loppe- og vintagefund. For eksempel har hun flere gange været heldig at finde smukke vaser på profilen @notrenom_.

Loppemarkeder

I sommerferien tager Julie på loppemarkeder. Det kræver lidt ekstra tålmodighed, fordi der er meget at kigge igennem, men det er det hele værd. Gennem tiden har hun fundet mange skatte, som hun bruger i stylinger igen og igen.


PÅ BILLEDET: I Shop Dora på Værnedamsvej er der altid fine vintageskatte at finde. Denne gang kom Julie derfra med en skammel, en vase, en bakke og nogle mønstrede puder.

3. Hold øje på Instagram

Der er noget særligt over at gå på opdagelse i bugnende reoler og propfyldte kasser i fysiske butikker. Men efterhånden er der også dukket mange vintageshops op online.

Instagram bugner med spændende profiler, der sælger ud af gamle, smukke og finurlige fund. Og er du hurtig på tasterne, når sælgerne bag slår nye sager op i nyhedsstrømmen, kan du virkelig få fingrene i nogle fine sager, fortæller Julie:

“Instagram er et rigtig godt sted at på jagt efter vintageskatte – især hvis du er på udkig efter vaser, fade, skåle, kander og lamper.”

PÅ BILLEDET: Indeni den nye Kia Sportage er der også mange smarte features. Blandt andet fine detaljer i læder og aluminium og et stort bagagerum med plads til lidt af hvert.

4. Gå i detaljen

Passer farven på den yndige lampe, du har forelsket dig i, med det øvrige interiør i rummet, den skal stå i? Og er keramikskålen, der ellers ser så flot ud, når den står sammen med de farverige detaljer i butikken, egentlig din stil?

Tænk over, hvor og hvordan du vil bruge dine loppefund, før du svinger kortet. Så er der større chance for, at du bliver glad for dem. Julie går ofte efter ting, hun ved, hun kan bruge i flere sammenhænge – og så sørger hun også for at kigge på de små detaljer:

“For eksempel går jeg selv meget op i, at vaserne, jeg får med hjem, ikke har en for lille åbning, så blomsterne har mulighed for at stå lidt henslængt. Det synes jeg ser smukkest ud og skaber den helt rigtige stemning.” 

Kør ud i det blå med stil

Den fine Kia Sportage, som Julie har været på loppejagt i, tager dig behageligt fra A til B – uanset om du skal kort eller langt. Bilen fås i en smart Plug-in Hybrid-variant, så du kan klare småturene på el og lade benzinmotoren tage over på de lidt længere stræk.

Indeni er der også skruet op for komforten. Kabinen har en dejlig rummelighed, sæderne er udformet i ekstra bløde materialer, og det store Multi-Mode Touch Display gør det nemt at skifte mellem infotainmentsystem og klimaanlæg.

Se mere på kia.com

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...