Adventskrans idéer
© @sarakjaerweirsoe/@ditteliving/@by_bonneland

Adventskrans: 16 idéer til, hvordan din dekoration skal se ud i år

Gå efter den hotteste tendens i år eller hold dig til en lille anretning af poetisk nostalgi med gran og kogler. Mulighederne er mange - her er de bedste!

25. november 2021 af Mi Skjold Brix

Idéer til adventskrans

Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, og det er ikke for tidligt at overveje, hvordan din adventskrans skal se ud i år.

Skal den have klassiske toner af rød og grangrøn, eller har du mod på at give julen ny kulør eller måske endda at skifte al gran ud med tørrede blomster? 

Mulighederne er mange!

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Farvestrålende adventskrans med tørrede blomster

Drømmer du om en farverig og festlig adventskrans, så er denne version et hit. Kransen er et miks af tørre og friske blomster, brug derfor en rund oasis-krans som bund.

Det skal du bruge

 • Oasiskrans
 • Grene af spinkel gran
 • Nelliker i fx lyserød og lysegul
 • Tidsler
 • Asparagus fx sølv/hvid
 • Brudeslør
 • Lysspyd
 • Lys

Sådan gør du

Læg oasiskransen i en balje, når den synker til bunds, er den klar. 

Læg kransen på en tallerken, og sæt spinkel gran hele vejen rundt nederst. 

Byg derefter stille og roligt på med blomster. Variér mellem store tidselhoveder og små nelliker i flere farver. Sæt i, og drej tallerkenen rundt. Sæt i, og drej rundt. Sæt i og ... Så får du fordelt blomsterne godt. 

Fyld på med spinkel gran, brudeslør og farvet asparagus. 

Sørg for, at der er lidt, der stritter. Det giver kransen et sjovt, luftigt fairytale-look. Sæt derefter lysene i med lysspyd. Husk at vande kransen, og skift evt. nogle af de friske blomster i løbet af december. 

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Adventskrans med rosenpeber

Hovedrollen i denne adventskrans er tørret rosenpeber, der giver et sart, feminint, men stadig julet look. Kransen er samtidig god, fordi den holder hele julen, og så er den nem at lave for begyndere.

Det skal du bruge

 • Lille krans i halm
 • Spinkel gran
 • Rosenpeber på gran
 • Blomstertråd

Sådan gør du

Beklæd kransen med en bund af spinkel gran ved at vikle ståltråd omkring. Det må gerne stritte lidt, så kransen får liv. 

Sæt derefter rosenpeber på i små "buketter" med blomstertråden. Kør hele tiden samme vej rundt, og sørg for, at ståltråden kommer ind mellem "bærene", så tråden ikke er synlig. 

Sæt til sidst lysene på med lysspyd. Gå efter grå lys, der står fint til det lyserøde, hvis kransen skal have et ekstra delikat og moderne look.

Juletræslysene er fra Notre Dame og den runde lavasten fra File under Pop. 

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Adventskrans med pyntede snore

Har du en metal-adventskrans, der skal hænge, kan du prøve at vende det hele lidt på hovedet og pynte snorene den hænger i fremfor for at pynte hele metalringen. Det giver et virkelig fint udtryk.

IDÉ Lad noget af eller hele stagen stå rå, men hæng fx julekugler ned fra kransen og lad noget af ophængets pynt række ned over kransen. 

PÅ BILLEDET Adventsstage, ‘Candle holder circle’, dia 38 cm, 899 kr., Ferm Living, stearinlys, 1,68 kr., Søstrene Grene, bånd, 10 meter, 30 kr., Bungalow, glaskugler, dia 12 cm, 65 kr., House Doctor.

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Ultra hurtig adventskrans

Grib fire lysestager, en bakke, lidt gran og en håndfuld julekugler. Du behøver ikke bruge fire ens lysestager. Brug, hvad du har! Fadet behøver heller ikke være rundt. Hvis du har et aflangt, vil det harmonere flot med et langt spisebord. Sæt lysene på bakken og dekorer med julepynt og kviste af gran eller andet fint.

PÅ BILLEDET Lysestage, h 7,5 x dia 9 cm, 500 kr., Menu, bakke, ‘Collina’, dia 25 cm, 289 kr., Bolia, juleornamenter, i glas, h 15 cm, fra 100 kr., Bungalow, julekugler, ‘Molde’, dia 6 cm, sæt med tre, 128 kr., A Simple Mess, julekugle, i glas, dia 8 cm 16 kr., House Doctor, dug, ‘Gracie’, 160 x 200 cm, 817 kr., Broste Copenhagen, stjerne, dia 118 cm, 350 kr., Bungalow.

Instafavorit med Barbie i ascendant

Thilde Maria Haukohl Kristensen er kvinden bag det hypede blomsterbrand Poppykalas og ditto trend med adventskranse i bombastiske og farvestrålende arrangementer som denne. Kendetegnet er de store voldsomme blomster som base og spinkle afstikkere, der pynter i "atmosfæren" omkring kransen.

Salget af de smukke kranse er desværre stoppet, men hvis du drømmer om at gøre hende kunsten efter kan du evt. kigge hos Cathrine De Lichtenberg, som tidligere var en del af holdet, og som har lavet en video om, hvordan du selv laver en adventskrans med samme format. 

Adventskrans med tørrede blomster

Er rød og grøn jul ikke lige dig? Så er de tørrede blomster din ven i nøden! De fås i alle farver og fungerer perfekt i adventskransen. Beslut dig for tre til fire farver og brug blomster i lys indenfor den palet. Det gør det nemmere at få et harmonisk resultat. 

Giv adventskransen et løft

Skift kransen ud med en dekoration og placer den på et hævet kagefad eller en skål med fod. Det giver din adventskrans/dekoration et ekstra dekadent og højtideligt udtryk. 

Og er der et tidspunkt på året, hvor det gerne må være sådan, er det da i december. 

Brug skovens blade i adventskransen

Mange forbinder de tørrede blade, årstiden byder på, med efterår. Men tørrede blade fungerer også smukt i en julet adventskrans. Her er tørrede, grønlige blade sat sammen med rosenpeber og tørrede, lyserøde blomster, der giver julens klassiske farver et elegant tvist. 

Bare bordeaux 

Her har julens røde farve fået et lille dystert nøk op ad og de mørkerøde og lilla toner klæder hinanden i et smukt bombastisk udtryk med kængurupoter og indfarvet rød græs understreget med lys i samme nuance. 

Utraditionel adventskrans med græsser

Er det naturlige og organiske lige noget for dig, så gør trendekspert Rikke Skytte kunsten efter. Her har hun bundet en smuk krans, hvor pampasgræs har hovedrollen i et afdæmpet og naturligt udtryk. Lysenes skæve placering giver kransen et legesygt twist, som klæder det voksne udtryk. 

Adventskrans med silkefyr

Bind en smuk krans med en bund af silkefyr, der danner et slags skørt i bunden, som du kan pynte oven på. Det er klassisk og moderne på én gang. 

Adventsdekoration i flasker

Må julen gerne være lidt rustik med referencer til en svunden tid? Så er gamle apoteksflasker og andre brune og grønne flasker et nemt og smukt udgangspunkt. Sæt lys i flaskernes hals og pynt dem med gran, bær-grene eller andet, der giver julestemningen et hak op ad. 

TIP Du kan også bruge klare flasker og fylde dem med vand og en spinkel grangren nede i.

Adventskrans med løgfavoritter

Har du en udestue eller et andet rum med mange vinduer, som du ikke opvarmer om vinteren, men kan kigge ind i? Så lav den fineste adventskrans med løgplanter, der skal have kulde for at kunne holde sig. 

Kontrasten mellem de tørre koglegrene, de sprøde, kolde tulipaner og tændte lys kan noget nyt og fint. 

Grøn adventspude

Nogle gange behøver det ikke være så kompliceret. Stik hovedet forbi et velassorteret supermarked og grib tre-fire forskellige buketter af afskårne blomster og lav en krans med dem. 

Brug fugtig oasis som bund og sørg for at bruge hortensia og eukalyptus, der kan holde sig pænt hele december. Pynt med friske, mere skrøbelige blomster, som du kan skifte ud, når de bliver for trætte. 


© @cahetu

Adventskrans på metalring

Mange af os er kommet fra at hænge vores adventskrans op, men med en af de tynde metalringe, som fås mange steder lige nu, kan du skabe en smuk decembertrodsning af tyngdekraften. Køb en håndfuld blomster med store, fyldige hoveder og hold det helt enkelt med den tynde, lette metalring til de tunge blomster. 

Syrligt og citrus

Brug julens fineste frugt, appelsinen, i din krans. Tør skiver af appelsin i ovnen ved svag varme og pynt din adventskrans med dem. Her er det syrlige udtryk understreget med tørrede orange rævehaler og orange bær. 

Det er jul, men det er også anderledes. 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...