Adventskrans 2022: 18 idéer til, hvordan din DIY adventskrans skal se ud i år

Gå efter den hotteste tendens i år eller hold dig til en lille anretning af poetisk nostalgi med gran og kogler. Mulighederne for en smuk adventskrans er mange - her er de bedste samt! Find din favorit og bliv guidet til, hvordan du kommer i mål.

Adventskrans idéer
© Foto: Anitta Behrendt, Styling: Julie Løwenstein / @sabinazink

Idéer til DIY adventskrans

Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, og det er ikke for tidligt at overveje, hvordan din DIY adventskrans skal se ud i år.

Skal den have klassiske toner af rød og grangrøn, eller har du mod på at give julen ny kulør eller måske endda at skifte al gran ud med tørrede blomster?

Mulighederne er mange!

Vi har samlet 18 forskellige bud på, hvordan din adventskrans kan se ud i år, samt lavet guides til, hvordan du selv kan lave nogle af dem.

LÆS OGSÅ Vores andre gode idéer til hjemmelavet julepynt.

Lav selv adventskrans
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Farvestrålende adventskrans med tørrede blomster

Drømmer du om en farverig og festlig adventskrans, så er denne version et hit. Kransen er et miks af tørre og friske blomster, brug derfor en rund oasis-krans som bund.

Det skal du bruge

 • Oasiskrans
 • Grene af spinkel gran
 • Nelliker i fx lyserød og lysegul
 • Tidsler
 • Asparagus fx sølv/hvid
 • Brudeslør
 • Lysspyd
 • Lys

Sådan laver du adventskransen selv

Læg oasiskransen i en balje, når den synker til bunds, er den klar.

Læg kransen på en tallerken, og sæt spinkel gran hele vejen rundt nederst.

Byg derefter stille og roligt på med blomster. Variér mellem store tidselhoveder og små nelliker i flere farver. Sæt i, og drej tallerkenen rundt. Sæt i, og drej rundt. Sæt i og ... Så får du fordelt blomsterne godt.

Fyld på med spinkel gran, brudeslør og farvet asparagus.

Sørg for, at der er lidt, der stritter. Det giver kransen et sjovt, luftigt fairytale-look. Sæt derefter lysene i med lysspyd. Husk at vande kransen, og skift evt. nogle af de friske blomster i løbet af december.

Adventskrans med grå lys og røde bær
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Simpel adventskrans med rosenpeber

Hovedrollen i denne adventskrans er tørret rosenpeber, der giver et sart, feminint, men stadig julet look. Kransen er samtidig god, fordi den holder hele julen, og så er den nem at lave for begyndere.

Det skal du bruge

 • Lille krans i halm
 • Spinkel gran
 • Rosenpeber på gran
 • Blomstertråd

Sådan laver du adventskransen selv

Beklæd kransen med en bund af spinkel gran ved at vikle ståltråd omkring. Det må gerne stritte lidt, så kransen får liv.

Sæt derefter rosenpeber på i små "buketter" med blomstertråden. Kør hele tiden samme vej rundt, og sørg for, at ståltråden kommer ind mellem "bærene", så tråden ikke er synlig.

Sæt til sidst lysene på med lysspyd. Gå efter grå lys, der står fint til det lyserøde, hvis kransen skal have et ekstra delikat og moderne look.

PÅ BILLEDET Juletræslysene er fra Notre Dame og den runde lavasten fra File under Pop.

Adventskrans 2022
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto Frederikke: Heiberg

Lav selv adventskrans beklædt med kogler

Der er intet, der udstråler jul som kogler. Og netop kogler er nøgleordet for denne adventskrans. Kombineret med de mørke lys og de gyldne glimt, giver koglerne adventskransen et udtryk der emmer af intens hygge.

Det skal du bruge

 • Stor metalkrans eller halmkrans
 • Mos
 • Lav- og lærkegrene
 • Mørk ståltråd
 • Gyldne blade
 • Mørke lys

Sådan laver du adventskransen selv

Beklæd kransen med mos, og læg lav- og lærkegrenene med de små kogler på i samme retning. Bind dem stramt på, men lad ender og små grene stritte, så udtrykket bliver lidt tilfældigt.

Giv kransen et drys julestemning med de små, gyldne blade, og tilføj til sidst lys, der understreger det mørke, naturlige look.

IDÉ Gå på jagt i skoven efter grene. Sørg for at ryste dem godt, så du ikke får snavs og kryb med ind.

PÅ BILLEDET Metalkransen med lysholdere er fra Ib Laursen, lysene fra Ester & Erik og ranken med gyldne blade fra Bungalow.

Adventskrans med tynde lys
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto Frederikke: Heiberg

Utraditionel adventskrans på fad

En adventskrans behøver hverken gran eller nisserød for at være julet. Se bare denne blomstrende adventskrans i lyserøde nuancer. Julestjernene og kobberfarvede detaljer giver denne utraditionelle krans masser af julefeeling.

Det skal du bruge

 • En oasiskrans
 • Et fad med fod
 • Lysspyd
 • Julestjerner
 • Juleroser
 • Nellike
 • Voksblomster
 • Vedbend
 • Strå
 • Kobberspray
 • Kobberlys

Sådan laver du adventskransen selv

Brug en oasiskransen som base, og læg den i vandbad, før du sætter blomster på. Placér derefter oasiskransen på et fad med fod, som giver højde og lethed.

Sæt først lysspyddene på. Klip derefter julestjerne, så stilkene er 6-7 cm lange, og fordel dem ligeligt på kransen.

Sæt dernæst juleroser og nelliker på, og fyld ud med voksblomster og vedbend. Sørg for, at det er jævnt fordelt, og at udtrykket er harmonisk.

Slut af med kobberlys og strå sprayet med kobber.

IDÉ Lad det gerne stritte og hænge lidt ud over kanten på fadet, det forstærker det lette, feminine look.

PÅ BILLEDET Fadet er fra Iittala og lysene fra Ester & Erik.

Hængende adventskrans 2022
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto Frederikke: Heiberg

Svævende adventskrans med perleblomster

Gvi din adventskrans et svævende og let udtryk ved at lade den hænge fra loftet og holde den enkel i udtrykket. Brug samtidig perleblomster, som kan genbruges år efter år, for at give den et feminint udtryk.

Det skal du bruge

 • En slags grønt. Fx blød enebær, der er lidt finere end klassisk gran og samtidig holder længe uden at drysse
 • Enebær
 • Grøn ståltråd
 • Perleblomster
 • Lys

Sådan laver du adventskransen selv

Start med at beklæde kransen med én slags grønt.

Bind derefter enebær på kransen med den grønne ståltråd. Læg ståltråden ind mellem det grønne, så tråden ikke kan ses, og så det grønne kan stritte og leve lidt.

Giv til sidst kransen prikken over i’et med perleblomster i en smuk kulør og slanke lys i en nuance af samme farve.

IDÉ Leg med udtrykket. Er du ikke til perleblomster, så brug i stedet kogler, kugler eller lige det, der får dig i julehumør.

PÅ BILLEDET Metalkransen er fra Ib Laursen, mens lysene er fra Ester & Erik og perleblomsterne fra @rote_copenhagen.

Nem adventskrans
© Foto: Anitta Behrendt, Styling: Julie Løwenstein

Adventskrans med pyntede snore

Har du en metal-adventskrans med lysholder, der skal hænge, kan du prøve at vende det hele lidt på hovedet og pynte snorene den hænger i fremfor for at pynte hele metalringen. Det giver et virkelig fint udtryk.

IDÉ Lad noget af eller hele stagen stå rå, men hæng fx julekugler ned fra kransen og lad noget af ophængets pynt række ned over kransen.

PÅ BILLEDET Adventsstage er fra Ferm Living, stearinlysene fra Søstrene Grene, båndet fra Bungalow, mens glaskuglerne er fra House Doctor.

Adventskrans lysholder
© Foto: Anitta Behrendt, Styling: Julie Løwenstein

Ultra hurtig adventskrans på fad

Grib fire lysestager, en bakke, lidt gran og en håndfuld julekugler. Du behøver ikke bruge fire ens lysestager. Brug, hvad du har! Fadet behøver heller ikke være rundt. Hvis du har et aflangt, vil det harmonere flot med et langt spisebord. Sæt lysene på bakken og dekorer med julepynt og kviste af gran eller andet fint.

PÅ BILLEDET Lysestagen er fra Menu og bakken fra Bolia. Juleornamenterne er fra Bungalow, A Simple Mess og House Doctor, mens dug er fra Broste Copenhagen og stjernen fra Bungalow.

Simpel adventskrans
© @sabinazink

Simpel adventskrans med farverige detaljer

Denne simple adventskrans beviser, at en adventskrans ikke behøver være rød og grøn for at være julet. Hørkransen kombineret med de gyldne lysholdere giver nemlig en hyggelig julefølelse, mens de blå lys og pinke sløjfer tilfører et farverigt pust.

Drømmer du om selv at lave en adventskrans som denne, så er den heldigvis en af de nemmere udgaver af en DIY adventskrans. Hørkransen kan nemlig oftes købes færdig, så alt du selv skal gøre er at sætte lysene i og binde fire fine sløjfer.

Adventskrans med hortensia
© @sofie_andresen

Adventskrans med hortensia

Der er intet, der udstråler jul, som naturens mange grønne blade, grene og blomster. Lav selv en fin adventskrans af blandt andet hortensia, eukalyptus og gran, som kan holde hele julen, og vælg lys i en mørk nuance, for at ekstra hygge.

Adventskrans på fad
© @kinneandersen

Brug skovens blade i adventskransen

Mange forbinder de tørrede blade, årstiden byder på, med efterår. Men tørrede blade fungerer også smukt i en julet adventskrans - se bare denne DIY adventskrans på fad. Her er tørrede, grønlige blade sat sammen med rosenpeber og tørrede, lyserøde blomster, der giver julens klassiske farver et elegant tvist.

Lav selv adventskrans
© @sarakjaerweirsoe

Bare bordeaux

Her har julens røde farve fået et lille dystert nøk op ad og de mørkerøde og lilla toner klæder hinanden i et smukt bombastisk udtryk med kængurupoter og indfarvet rød græs understreget med lys i samme nuance.

Hvid adventskrans med tilfældigt placerede lys
© @rikkeskytte_

Utraditionel adventskrans med græsser

Er det naturlige og organiske lige noget for dig, så gør trendekspert Rikke Skytte kunsten efter. Her har hun bundet en smuk krans, hvor pampasgræs har hovedrollen i et afdæmpet og naturligt udtryk. Lysenes skæve placering giver kransen et legesygt twist, som klæder det voksne udtryk.

Adventskrans med gran
© @ditteliving

Adventskrans med silkefyr

Bind en smuk krans med en bund af silkefyr, der danner et slags skørt i bunden, som du kan pynte oven på. Det er klassisk og moderne på én gang.

Moderne adventskrans
© @salmonstreet

Adventsdekoration i flasker

Må julen gerne være lidt rustik med referencer til en svunden tid? Så er gamle apoteksflasker og andre brune og grønne flasker et nemt og smukt udgangspunkt. Sæt lys i flaskernes hals og pynt dem med gran, bær-grene eller andet, der giver julestemningen et hak op ad.

TIP Du kan også bruge klare flasker og fylde dem med vand og en spinkel grangren nede i.

Simpel adventskrans
© @minnamercke

Adventskrans med løgfavoritter

Har du en udestue eller et andet rum med mange vinduer, som du ikke opvarmer om vinteren, men kan kigge ind i? Så lav den fineste adventskrans med løgplanter, der skal have kulde for at kunne holde sig.

Kontrasten mellem de tørre koglegrene, de sprøde, kolde tulipaner og tændte lys kan noget nyt og fint.

Adventskrans hortensia
© @by_bonneland

Grøn adventspude

Nogle gange behøver det ikke være så kompliceret. Stik hovedet forbi et velassorteret supermarked og grib tre-fire forskellige buketter af afskårne blomster og lav en krans med dem.

Brug fugtig oasis som bund og sørg for at bruge hortensia og eukalyptus, der kan holde sig pænt hele december. Pynt med friske, mere skrøbelige blomster, som du kan skifte ud, når de bliver for trætte.

Adventskrans lysholder

© @cahetu

Adventskrans på metalring

Mange af os er kommet fra at hænge vores adventskrans op, men med en af de tynde metalringe, som fås mange steder lige nu, kan du skabe en smuk decembertrodsning af tyngdekraften. Køb en håndfuld blomster med store, fyldige hoveder og hold det helt enkelt med den tynde, lette metalring til de tunge blomster.

Moderne adventskrans
© @tinevii

Syrligt og citrus

Brug julens fineste frugt, appelsinen, i din krans. Tør skiver af appelsin i ovnen ved svag varme og pynt din adventskrans med dem. Her er det syrlige udtryk understreget med tørrede orange rævehaler og orange bær.

Det er jul, men det er også anderledes.