Drop topstjernen | 7 alternativer til dig, der vil skabe ny magi i træets top

Selvom julen er sæson for traditioner, kan et frisk pust føre noget fint med sig. Se bare her.

topstjerne juletræ
© Jotex

Julekuglerne glinser i stearinlysenes skær og måske pryder de flettede julehjerter træets grønne grene. Nu mangler kun stjernen. Kronen på værket, som fuldender træets glans og sørger for at melde alt klar til den store aften.

Men stop!

Måske det er på tide, at prøve noget andet end det, du plejer som prikken over i'et?

Mange har allerede skiftet de klassiske rød/hvide flettede julehjerter ud med skøre julekugler og vi ser en generel tendens til, at vi gerne vil give julepyntet et tvist af humor blandet med ekstrem nostalgi.

Så hvorfor ikke lade årets topstjerne tage nye, opsigtsvækkende former? Der findes nogle skønne bud - både nye og historiske.

© Etsy.com

Venlig velsigner

Lad en engel passe på dit træ og dem der danser omkring det. Det er næsten det man fornemmer, at denne figur gør, når hun våger over træet fra de højere luftlag.

Engel til juletræet, h 23,5 x b 25 cm, 323 kr. - kan købes her.

© Julekram.dk

Højt til himmels

Giv dit juletræ et historisk og luksuriøst udtryk med et smukt spir formet i glas. De fås i utallige versioner og både som nye og vintage. Gå fx på opdagelse på Dba.dk, hvor du kan finde nogle smukke, ældre versioner fra Tyskland, der er godt tanket op på glitter og glimmer og små dimser, hvis du vil have en opsigtsvækkende afslutning på dit træ.

Spir til juletræet i glas, 35 cm, 269 kr. - kan købes her.

Julen er fuld af fornøjelser...

...og hvorfor ikke sprede den gode stemning med dette stilrene bud på et alternativ til stjernen? Der findes forskellige ord og vendinger, som kan pryde dit træ og samtidig give anledning til et smil på læben.

Toppynt formet i metal, 25 x 18 cm, 226 kr. - kan købes her.

© Neder Kjærsholm

Blomst til juletræstoppen

En stor smuk blomst kan snildt gøre det ud for en stor stjerne på træets top. Vælg en med lidt glimmer på for ekstra julet effekt og lad blomsten glimte om kap med klassiske julekugler i glas.

Velourblomst, La Vida, 14,5 cm, 60 kr. - kan købes her.

Uhuugle til tops

Lad en årvågen ugle dominere toppen af træet og understreg at naturen for alvor er kommet indenfor. Fuldend ved at lade røde æbler og andet spiseligt pynt være en del af den øvrige julepynt.

Find lignende her.

© Den Gamle By

Det oprindelig bud

Egentlig var det traditionelt set storken, som var den fugl, der besad den ærefulde plads på toppen af træet. Så giv et anerkendende nik til historien og reserver pladsen til den uofficielle danske nationalfugl.

Køb udklipsark i karton hos boghandleren i Den Gamle By, hvis du befinder dig nær Aarhus eller klip din egen af diverse farver karton. Eller køb en her.