© Warner Brothers

Ekspert: Derfor er folk der pynter tidligt op til jul gladere

Måske hører du til dem, der skal revurdere din opfattelse - eller også kan du bruge denne artikel om skyts, næste gang du får forbud mod at pynte op før december derhjemme.

1. november 2021 af Mi Skjold Brix

Hører du til dem, der lidt spottende tænker "Getrud Sand", hvis nogen vover at finde et julehjerte eller grankvist frem før december? 

Så kan det være, du skal til at revurdere den tanke. 

De senere år er det rygtedes på diverse amerikanske medier, at mennesker, der pynter op tidligt, er gladere end dem, der måtte hænge i bremsen. 

Det amerikanske underholdningssite UniLad talte i 2017 med to psykoterapeuter om emnet.  

”I en verden fyldt med stress og angst kan folk godt lide at beskæftige sig med ting, de forbinder med noget lykkeligt, og julepynt vækker den slags stærke følelser fra barndommen,” siger Steve McKeown, psykoterepeut og grundlægger af MindFixers til Unilad

Så jo før du finder pynten frem desto bedre, lyder konklusionen.

"Pynt er en nem genvej til den magiske barndomsfølelse af glæde og spænding. Så at pynte tidligt op forlænger den glæde," lyder det yderligere fra eksperten.

Desuden nævner artiklen også en undersøgelse, der viser, at folk opfatter andre som mere tilgængelig og åbne, hvis de har pyntet op udenfor deres hus. Så måske tidlige oppyntere også får flere venner på den baggrund?

Uanset hvad er der i hvert fald grønt lys til at hive kassen med julepynt frem om.... NU!

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...