© Warner Brothers

Ekspert: Derfor er folk der pynter tidligt op til jul gladere

Kender du også en, der skal læse med her?

24. november 2017 af Mi Skjold Brix

De fleste af os har fulgt med i 'The Julekalender' og bidt mærke i den ihærdighed, hvormed Gertrud Sand får dekoreret hjemmet på de ”mørke og stormfulde aftner”, indtil der er julehjerter og lametta fra gulv til loft. Eller hvad med Clark Griswolds altudslettende oppyntning i 'Fars fede juleferie' fra 1989? 

Og hvor de to karakterers præferencer i forhold til mængde af pynt måske overstiger de flestes basale behov, så har Fru Sand og Hr. Griswold fat i den lange ende, når de ikke tøver med at finde kassen med pynt frem.

Pynten gør dig nostalgisk 

Den seneste tid er det rygtedes på diverse amerikanske medier, at mennesker, der pynter op tidligt, er gladere end dem, der måtte hænge i bremsen. Hestens mund er det amerikanske underholdningssite UniLad, der har talt med to psykoterapeuter om emnet.  

”I en verden fyldt med stress og angst kan folk godt lide at beskæftige sig med ting, de forbinder med noget lykkeligt, og julepynt vækker den slags stærke følelser fra barndommen,” siger Steve McKeown, psykoterepeut og grundlægger af MindFixers til Unilad

Så jo før du finder pynten frem desto bedre, lyder konklusionen.

"Pynt er en nem genvej til den magiske barndomsfølelse af glæde og spænding. Så at pynte tidligt op forlænger den glæde," lyder det yderligere fra eksperten.

Desuden nævner artiklen også en undersøgelse, der viser, at folk opfatter beboere som mere tilgængelig og åbne, hvis de har pyntet op udenfor deres hus. Så måske tidlige oppyntere også får flere venner på den baggrund?

Hvem ved? Men det kan vel ikke skade at vikle en lyskæde i busken udenfor.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...