Få opskriften på julens fineste (og nemmeste) kage: Smeltende snemænd
Juletid er småkagetid og vi har kastet os over at kreere de mest nuttede af slagsen med noter af vanilje og en smeltende Snemand Frost på toppen.
Opskrift på småkager med smeltede snemænd
Småkager
Ingredienser
- 100 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 20 g brun farin
- 250 g hvedemel
- 140 g smør, stuetemperatur
- 1 æg
LÆS OGSÅ de bedste opskrifter på julesweatre.
Sådan gør du
- Rør sukker, kanel og hvedemel sammen til det er ensartet
- Smuldr smøret i sukker/mel-blandingen
- Kom ægget i og ælt dejen hurtigt sammen - stop lige så snart, den er ensartet
- Del dejen i to og put dem i hver deres frysepose og kom på køl. (hvis man arbejder med hele portionen på én gang, bliver den for blød).
- Den skal være helt koldt, før du kan arbejde med den (en time måske)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Tag den ene kugle ud af køleskabet
- Drys bordet med en smule mel, så hænger dejen ikke fast
- Rul dejen ud med en kagerulle til den er 3?? mm over det hele
- Udstik først med stor udstikker (rund til snemændende, forskellige former til pynt + hul!) på bageplade
- Bag i 15 min
- Køl af
LÆS OGSÅ Find dit favorit julestel
Topping
Ingredienser
- 175 g flormelis
- 1 æggehvide
- hvide skumfiduser
- Smeltechokolade
- Sort og orange pastafarve
Sådan gør du
- Kom æggehvide og flormelis i en skål
- Pisk til det er sejt
- Læg en spsk af glasuren på småkagen og brug bagsiden af en spiseske til at brede den ud - dette udgør den smeltede del af snemanden.
- Sæt en skumfidus af passende størrelse fast i glasuren - her er de blevet halvveret, for at passe bedst.
- Lad tørre.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mircrobølgeovn.
- På bagepapir former du små grene med en tandstik eller lign., som skal gøre det ud for armene. Sørg for, at de er tykke nok, så de ikke knækker eller smelter, så snart du rør ved dem med varme fingre.
- Dyp en tandstik i sort pastafarve og "dup" knapper og øjne på snemanden.
- Afslut med en orange streg som gulrerodsnæsen.