Gisp! Hvert år bliver folk syge, fordi de har juletræer i hjemmet

Det er ikke alle, der er i risiko - tjek om du skal begrænse tiden med træet indenfor.

Inden du går helt i panik, så tag lige en dyb vejrtrækning!

Godt.

Det er ikke alle, der er i risikozonen, når de hiver et juletræ indendøre for at pynte det og danse om det.

Men har du eller nogen i familien astma, skal du måske lige læse med her.

Ifølge The Sun har amerikanske forskere fundet ud af, at der er en stigning i antallet af astmaanfald og andre udbrud, der kompromiterer vejrtrækningen, i ugerne før og efter jul. De kalder det måske med rette for "juletræssyndromet" og statistikken viser, at 300 britere årligt må indlægges med voldsomme astmaanfald første juledag.

Ad! Muggen mærker også, det er jul

I 2011 undersøgte forskerne, hvordan luftbårne mugsporer udviklede sig, når juletræer kommer indenfor og resultatet var overraskende. Antallet gik fra 800 til 5.000 og i alt blev 53 forskellige former for mug identificeret.

Mug forekommer helt naturligt på juletræer, men når de kommer indendøre, hvor der er varmt, har muggen en fest og bedre vilkår for at formere sig.

Resultatet af undersøgelsen foretaget af Upstate Medical University i New York blev dengang publiceret i det videnskabelige tidsskrift: Annals of Allergy, Asthma and Immunology. Konklusionen lød, at de fleste af de 53 forskellige mugformer anses for at være allergener, der kan fremprovokere astmaanfald.

Naturligvis giver det mening ikke at have juletræet stående i stuen hele december, hvis du lider af astma, men ellers opfordrer Asthma UKs læge til, at du husker at bruge din inhalator, som lægen har anvist.