Hæklet julepynt: 25 idéer til hjemmelavet julepynt af garn

Drømmer du om at hækle dit eget julepynt? Så kom godt i gang, med disse fine idéer til kreative juledekorationer. Mange af opskrifterne er gratis og kan sagtens hækles af begyndere.

hæklet julepynt
© Søstrene Grene

Hvis du også er vild med hækling, hvorfor så ikke lave dit eget julepynt?

Det giver et perfekt personligt udtryk til din julepynt, og så kan du få det præcis som du gerne vil have det. Bonus: brug dine rester til de små projekter, som nemt kan laves foran tv'et på kolde vinteraftener.

Derudover kan disse fine julesager også bruges som mere personlige adventsgaver til dem, du holder af. Find hæklegrejet frem, og kom i gang! Vi har samlet to kategorier: det smukke pynt, og julepynt til børn og barnlige sjæle.

LÆS OGSÅ Opskrift på hæklet mistelten.

Klassiske ornamenter

Der på grenen trommen hænger

Et fint lille instrument til at hænge op på juletræet eller på nogle grene fra naturen i en stor vase. Opskriften er nem at gå til og udførligt beskrevet.

Hæklede engle

Disse fine små engle giver associationer til ens bedsteforældres sirlige håndarbejdsprojekter. Med en træperle som hoved, livagtiggøres englene ekstra. Stiver du dem af, vil de holde formen bedre når de hænges op.

Englevinger

De fineste englevinger vil pynte fint på juletræet. De giver et luftigt look og udstråler klassisk jul. Prikken over i'et er den fine perle i midten, som binder vingerne sammen.

Hæklet kræmmerhus

Der skal selvfølgelig også være et sted at gemme pebernødderne i. Hvorfor ikke lave kræmmerhusene hæklede? Foruden spiselige godter, ser de også fine ud med en enkelt grangren i når de hænges op.

Røde julekugler

Ensfarvede eller stribede - uanset hvad er de klassiske runde julekugler fine at hækle sig til. Brug lurex-garn i sølv eller gul til at imitere vedhænget til kuglen. Ligeledes kan det glimtende garn bruges som detaljer på ornamenterne.

Pastelfarvede julekugler

Hold det helt simpelt og enkelt med julepynt i douche nuancer. Kombineret med snert af lurex-garn og påsyede motiver, giver det en klassisk fornemmelse af jul, selvom de ikke er røde.

Andre slags julekugler

Brug en anderledes farve, fx blå eller lilla, og kombiner flere nuance af samme farve. Så får du et gennemført juletema. Kombiner med guld, lav en anderledes form på nogle af kuglerne eller tilføj prikker som pynt og dine ornamenter vil få personlighed.

Snefnug og krystaller

Hæklet snefnug med guldkant

Der findes et hav af fine hæklede snefnug på nettet, men ikke så mange med et ekstra pift. Dét får du her, med den fineste hæklede kant i lurex-garn. Vær obs på at stive snefnuggene af, så de holder formen ved ophængning.

Gratis hækleopskrift på guirlande af snefnug

En virkelig fin måde at bruge hæklede snefnug på er at sætte dem sammen til en guirlande. Den kan bruges som vedhæng på juletræet, men vil også pynte fint over en bogreol eller et andet møbel i stuen.

Dryppende istapper

De hækles som en slags spiral og danner et levende og anderledes look til årets pynt. Som udgangspunkt hækles de som som en masse stangmasker i samme maske og danner til sidst det fine krøl.

Snekrystaller

De runde flade ornamenter er nemme at hækle og kan varieres i et utal af variationer. Vælger du hvis som her, ligner det smukke snekrystaller. Vælger du grøn og tilføjer røde detaljer, ligner det en mini krans af gran.

Simple stjerner

Disse små stjerner er god opskrift til begyndere, der nemt kan laves et par stykker af, når man har fanget opskriftens rytme. Dekorative og fine til ophængning, men de kunne også være fine som pynt på adventskransen eller som en del af borddækningen til juleaften.

Mini-juletræer

Luftigt juletræ der er klassisk og nemt at gå til. Brug dem som ornamenter eller som ekstra pynt på gaver. Du kan også sende et enkelt juletræ med når du sender julekort til dine bedsteforældre.

Fyldte træer

Disse fine træer er nemme at hækle og kan varieres så de både kan hænges op eller stå på fødder. Laver du flere varianter og stiller sammen, udgør de en fin lille fyrretræs-skov på bordet.

Juletræet med sin pynt

Sætter du perler på dit garn inden du går i gang med at hækle, så kan du hækle dem med som pynt på træet, mens du hækler. En virkelig fin idé som er både dekorativ og legesyg i sit udtryk.

Grankogler

Eller hvert fald inspireret af skovens vilde natur. Grankogler er et must hver vinter og er ingen undtagelse til jul. Derfor kan du roligt hækle grankogler som julepynt.

Hæklede svampe

De små svampe er søde til efteråret, men hækler du dem som røde fluesvampe og tilføjer en glimtende snor til ophængning, er de mindst lige så julede.

LÆS OGSÅ de bedste opskrifter på julesweatre.

Agern til pynt

Vi bliver i naturen - de nedfaldne agern kan bruges til alt fra juledekorationer til dørkranse. Hækler du dem, kan de hænges op og pynte fint i stuen.

De spiselige hæklerier

Gingerbread-man

Et styks appetitvækkende julepynt, som på trods af sin ellers fine hvide glasur (lavet af kædesting) og smilende ansigt, trods alt ikke kan spises. Men sød og dekorativ er den.

Hæklet kristtjørn

Med sine spidse blade og røde bær, forbindes denne plante ofte med jul og bruges fx i juledekorationer. Hækl din version og brug som pynt. Hækler du mange af disse, kan du sætte dem fast på en metalring og du har en dekorativ dørkrans.

Hæklet julegris

Ingen jul uden marcinpangrisen - denne er af den slankende slags! Sød og humoristisk at hænge på årets træ.

Stribet pebermynte

Endnu noget julepynt som man bliver lækkersulten af. De gammeldags og klassiske sukkerstokke er fine og simple. De hækles som et langt rør og så er det ståltråd der gør tricket til at forme dem.

De levende

Kender du den om...

Rudolf? - Rensdyret her, er nemt at hækle. Hovedet består primært af stangmasker og det fine gevir kan bøjes til efter behov, da ståltråden inden i holder formen. Hækl mere end én, så julemandens rensdyr ikke er alene.

Gratis opskrift på nemme hæklede nisser

Disse små buttede nisser er ret fine med deres stribede glimmer-bukser og spidse nissehuer. Næsen, lavet som en enkelt boble-maske er ret cute. I stedet for glimmer-striber kan man bruge mørkegrå eller sølv, blot for at variere tøjvalget.

Små glade julemænd

Søde små julemands-ornamenter, der er hurtigt hæklet. Dekorative på træet såvel som ekstra pynt på julegaverne.

LÆS OGSÅ Vores andre gode ideer til hjemmelavet julepynt.