Duften af nelliker, kanel og peber... Mmm...! Sæsonen for pyntede honningkagehuse er over os!
Og hvis du ligesom os synes, idéen om et lille brunkage hus med lys i er lig med ægte julehygge, så har du måske allerede prøvet at... brænde dit helt eget kagehus på?
Eller smelte en karamelmasse, der endte med at dryppe fra husets tag hele december, fordi noget var gået galt?
Så gør som os i år!
Vi har sat os for at springe over, hvor gærdet er lavest og satse hele dynen på at pynte et købe-kagehus hele vejen til stjernerne! Eller rettere 5!
Vi har købt en håndfuld samlesæt i Tiger og sprunget det lotteri over, der er kreering af kagedelene.
Tiden har vi brugt på at blande den PERFEKTE GLASUR og pynte amok, så du kan gå på rov blandt de mange idéer og skabe et honningkagehus lige efter dine juledrømme!
4 pynte-tips inden du går i gang
1. Brug en god glasur (find opskriften nederst i artiklen) i stedet for karamel til at samle huset. Det holder bedre, og ser pænere ud.
2. Kom glasuren i en konditorpose, eller brug en frysepose. Luk posen med en poseklemme, som du kan flytte i takt med, at der bliver mindre glasur, så du holder trykket, men slipper for krampe i fingrene! Klip et lille hul i posen. Du kan altid lave det større.
3. Pynt vægge og tag, og lad dem tørre, før du samler huset. Det er klart lettere at pynte, når delene ligger fladt ned.
4. Start med at samle væggene og lad dem tørre helt, inden du lægger taget på én plade af gangen. Når alt er samlet kan du lave de sidste detaljer som istapper eller pynt i samlingerne.