Lav de sødeste marengsjuletræer til borddækningen - det er nemmere end du tror
Dine gæster vil falde i svime, når du sætter disse søde og knasende juletræer på bordet!
Opskrift på marengsjuletræer
Ingredienser - til cirka 40 stk
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- Grøn pastafarve/frugtfarve
- Evt. smag (karamel-, vanilje-, citronekstrakt)
- Krymmel: små stjerner og tivolidrys
Redskaber
- Stjernetylle
- Sprøjtepose
- Håndmikser/køkkenmaskine med piskeris
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne med en elpisker eller i en køkkenmaskine til de er stive
- Tilføj én skefuld sukker af gangen mens du pisker videre
- Når du har tilføjet alt sukkeret, tilføjer du et par dråber farve (og evt. et par dråber ekstrakt), indtil marengsen har den ønskede nuance
- Pisk videre indtil sukkeret er helt opløst - det kan godt tage +5 minutter
TIP Du kan tjekke om sukkeret er opløst ved at gnide lidt marengsmasse mellem to fingre. Hvis du stadig kan mærke sukkerkorn, skal du piske videre.
- Klip spidsen af sprøjteposen og kom tyllen i
- Kom marengsmassen i sprøjteposen
- Sprøjt juletræerne ud på en bageplade med bagepapir på. Start fra midten og sprøjt massen ud i cirkulære bevægelser, men du bevæger posen opad.
- Pynt træerne med en stjerne på toppen og drys dem med de små kugler.
- Bag dem ved 80 grader, alm ovn, i 1 time.
- Lad tæerne blive i ovnen, når tiden er gået. Sæt en grydeske i klemme i ovnlågen, og lad dem stå derinde til ovnen er kold.
- Nu er de klar til at spise!