© Natasha Mautone

Her er opskriften på julens nemmeste hjemmebag: Marengsjuletræer

Dine gæster vil falde i svime, når du sætter disse søde og knasende juletræer på bordet!

6. december 2018 af Pernille Tengstedt
© Natasha Mautone

Opskrift på marengsjuletræer

Ingredienser - til cirka 40 stk

  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker
  • Grøn pastafarve/frugtfarve
  • Evt. smag (karamel-, vanilje-, citronekstrakt)
  • Krymmel: små stjerner og tivolidrys

Redskaber

  • Stjernetylle
  • Sprøjtepose
  • Håndmikser/køkkenmaskine med piskeris
© Natasha Mautone
© Natasha Mautone

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne med en elpisker eller i en køkkenmaskine til de er stive
  • Tilføj én skefuld sukker af gangen mens du pisker videre
  • Når du har tilføjet alt sukkeret, tilføjer du et par dråber farve (og evt. et par dråber ekstrakt), indtil marengsen har den ønskede nuance
  • Pisk videre indtil sukkeret er helt opløst - det kan godt tage +5 minutter

TIP Du kan tjekke om sukkeret er opløst ved at gnide lidt marengsmasse mellem to fingre. Hvis du stadig kan mærke sukkerkorn, skal du piske videre.

  • Klip spidsen af sprøjteposen og kom tyllen i
  • Kom marengsmassen i sprøjteposen
  • Sprøjt juletræerne ud på en bageplade med bagepapir på. Start fra midten og sprøjt massen ud i cirkulære bevægelser, men du bevæger posen opad.
  • Pynt træerne med en stjerne på toppen og drys dem med de små kugler.
  • Bag dem ved 80 grader, alm ovn, i 1 time.
  • Lad tæerne blive i ovnen, når tiden er gået. Sæt en grydeske i klemme i ovnlågen, og lad dem stå derinde til ovnen er kold.
  • Nu er de klar til at spise!

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste