Julen 2022: Stor guide til hjemmelavet julepynt

Den søde juletid nærmer sig, og det er tid til at gå i gang med årets hjemmelavede julepynt. Vi har samlet de bedste idéer til hjemmelavet julepynt - og der er noget for både store og små.

Hjemmelavet julepynt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt / Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

Der er intet, der kan skabe julestemning som hjemmelavet julepynt!

Og der findes et hav af forskellige varianter, du kan kaste dig over, når du vil skabe nyt til julekassen: flettede julehjerter, nuttede nisser, hæklede julehjerter, appelsiner, papirmistelten og meget, meget mere.

Vi har samlet vores bedste bud på hjemmelavet julepynt herunder, hvor du kan gå direkte videre til vores mere udførlige guides.

Hæklet julepynt, du selv kan lave

Hæklet julepynt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Er du skarp til at hækle? Så er det da helt oplagt at hækle dit eget julepynt. Det giver noget ekstra personlighed til julen, og så kan du lave julepynten, ligesom du gerne vil have det.

Julekugler, små juletræer og rensdyr. Det er kun fantasien (og måske også dine hækle-færdigheder), der sætter grænser for, hvilken julepynt du kan trylle frem på hæklenålen.

Find hæklegrejet frem, lav en kop varm kakao og kast dig over en af vores 25 idéer til hæklet julepynt.

Og så finder du også en guide til den fineste hæklede mistelten.

Hjemmelavet julepynt af papir

Hjemmelavet julepynt af papir
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Har du ikke alle mulige forskellige remedier derhjemme til at lave alverdens hjemmelavet julepynt, så kan du heldigvis også komme langt med et stykke A4 papir.

Du kan nemlig folde og klippe meget fint julepynt ud af papir - og har du ikke noget helt ensfarvet papir, så kan du også bare bruge en side fra en gammel bog eller lignende.

Hjemmelavet julepynt, du kan lave med børn

Hjemmelavet julepynt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Der er noget ekstra skønt ved at julehygge med børn, der oplever julens traditioner som ekstra magiske!

Én af disciplinerne, mange elsker at samles om, er klipper-klistre stunder.

Sæt julemusik på, fuld en skål med godter og vælg jeres favoritter fra vores liste med idéer til julepynt, du kan lave med børn - de fleste idéer kræver kun ting, de fleste allerede har derhjemme.

Appelsiner er genialt som julepynt

Julepynt af appelsiner
© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

Appelsiner hører julen til! Og der findes mange forskellige måder, du kan bruge dem til at pynte med.

Vi har alle sammen prøvet at lave de klassiske appelsiner med nelliker i. Men faktisk kan du også lave meget andet julepynt af appelsiner. Det er både nemt, billigt og dufter skønt!

Pynt op til jul med hjemmelavede nisser

Hjemmelavet nisse
© Søstrene Grene

Det er svært at sige 'julepynt' uden at sige 'nisser'.

Overvejer du at kaste dig ud i noget hjemmelavet julepynt, er det oplagt at lave en nisse eller to. Du kan lave nisserne på alverdens forskellige måder - ja faktisk, har vi samlet hele 15 forskellige måder, du selv kan lave nisser på derhjemme.

Lige meget, hvilken udgave du vælger, så er det klart at foretrække, at du tilsætter en ordentlig omgang pebernødder og en kande varm kakao eller glögg, imens du laver den.

Tæl ned til jule med en hjemmelavet adventskrans

Hjemmelavet adventskrans
© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

En af de helt oplagte ting at lave selv er årets adventskrans. Udover at en adventskrans skal have fire lys, er der ingen regler for, hvordan den skal se ud, og du kan lave den af alverdens forskellige ting.

Skal den være farverig, holdes i klassiske julefarver, eller vil du måske kun bruge ting, du kan finde på skovbunden? Mulighederne for en hjemmelavet adventskrans er mange.

TIP Inden du kaster dig over projektet, så har vi samlet fem tips til, hvordan du sikrer dig det bedste resultat.

Fold hjemmelavede julestjerner

Hjemmelavet julepynt
© Styling: Julie Løwenstein

Vi hænger dem i vinduet og på juletræet. Vi bruger dem i diverse juledekorationer. Og så sætter vi en på toppen af juletræet. Ja, det er selvfølgelig julestjernen, vi taler om.

Vil du kaste dig ud i at lave dine egne, kan du både flette dem af papirstrimler eller folde den af papirark.

Vores stylist Julie Løwenstein har lavet en video, hvor hun viser, hvordan du folder din egen julestjerne på en anderledes måde end med papirstrimler.

Du kan også kaste dig over vores video af, hvordan du fletter en julestjerne og overveje, om du skal prøve at flette en XL-julestjerne med ekstra wauw-effekt.