I stedet for at stikke nelliker i appelsinerne, kan du prøve dette fine tip

Appelsiner med nelliker er en gammel juletradition, der opstod i slutningen af 1800-tallet. Det er stadig et meget populært og velduftende stykke julepynt, men der findes også andre spændende muligheder for at dekorere dit hjem med appelsiner - kender du nogen af dem?

Nelliker i appelsin idé
© Getty Images

Appelsiner er på mange måder synonym med juletid, og sammen med nelliker udgør de en fast bestanddel af julens dufte.

Men i stedet for at stikke nelliker i appelsinerne og hænge dem op, så findes der andre måder at pynte med de orange frugter. Dem, vi har fundet her tager allesammen udgangspunkt i, at de skal tørres i ovnen.

De fleste idéer er udført med tørrede skiver, men du kan også bruge hele frugten og skære et par snit og herefter tørre den. Eller udstikke figurer af skrællen. Mulighederne er mange. Se et par her:

Sådan tørrer du appelsinskiver til julepynt i ovn:

  1. Forvarm ovnen til 100 grader.

  2. Skær appelsinskiverne i skiver på ca. 1 cm tykkelse.

  3. Læg appelsinskiverne på en bageplade med bagepapir.

  4. Bag appelsinskiverne i ovnen i ca. 1 time.

  5. Lad appelsinskiverne afkøle på en rist.

  6. Brug dem til alverdens julepynt

Hæng tørrede appelsiner, kanel og grangrene på snor

Brug tørrede appelsiner, kanelstænger og grangrene til at hænge på en snor, der både kan pynte over døråbninger og dufte dejligt.

Hæng tørrede appelsiner på en stor grangren

Følg instruktionen foroven om tørrede appelsiner i ovnen, sæt små snore i og hæng dem op i en stor grangren, der vil pynte på hjørnebordet i stuen.

Hæng tørrede appelsiner i gavebånd

De fleste har gavebånd liggende til jul, der kan bruges til at lave denne fine dekoration til vindueskarmen. Tør appelsinskiverne i ovnen, og før gavebåndet op igennem og hæng det hele op i et vindue.