10 idéer til, hvordan du kan pynte dine julesmåkager

Mmmh... duften af julede krydderier og nybagte småkager er ikke til at modstå! Her får du fine bud på, hvordan dit velduftende julebagværk også kan blive en fryd for øjet.

julebag
© Arla

Gør noget ekstra ud af dine udstukkede peber- og brunkager ved at pynte dem med farvet glasur, mormors mellemlags-servietter eller M&M's.

Gå på opdagelse i de fine ideer, og lad dig inspirere til at gøre noget ekstra ud af de julebag i år.

God fornøjelse!

Juletræet med sin pynt

Giv dit bagværk et friskt pust ved at bage kagerne i både lyse og mørke versioner. Pynt dem herefter med grøn, rød og hvid glasur.

M&M's og hvid sne

Måske en idé til at lokke børnene med i køkkenet? Disse kager leder tankerne hen på 'Disneys Juleshow' og er et skønt farverigt indslag i juletiden. Pynt først småkagerne med glasur så hvid som sne og dekorer med chokolade og M&M's som lyskæde.

Duggede ruder

Stik midten ud på din kage, placér lidt knust bolsje i midten, inden du bager kagerne. Den søde sukkermasse vil smelte, og når kagerne er kølet af, er der dannet en fin rude. Lad lyset reflektere sig i kagerne ved at hænge dem op i vinduet.

Kontrastfyldt kage

I stedet for at lave ensfarvede kager, kan du lave disse smukke varianter uden den helt store indsats.

Du skal bare have gang i en stor og en mindre udstikker med ens facon, fx hjerter eller stjerner, samt noget kakao til at indfarve halvdelen af din småkagedej.

Udstik herefter både mørk og lys dej med den store udstikker og gør nu det samme med centrum af dine småkager, hvor du bruger den lille udstikker, så du kan bytte de små figurer om.

LÆS OGSÅ opskrifter på de fineste hæklede julehjerter.

All in på krymmel

Måske er denne idé sjovere at lave end pæn, men skal der være fest, så lad der være fest! Disse julesokker er i hvert fald festlige på kagebordet og vil med garanti lokke ungerne med i køkkenet - det er så sjældent man får lov at gå krymmel-amok!

Sig det med blomster

Mixet mellem farverige blomster og lyse ingefærkager er ikke umiddelbart dét, vi forbinder med jul, men disse kager vil pynte så fint på et moderne julebord med hørdug og snehvidt service. Pres blomsterne ned i dejen, inden du bager kagerne og sig god jul til dine gæster med referencer til sommeren - vær obs på at blomsterne skal være spiselige.

Enkle julekugler

Skift det traditionelle multifarvede sukkerkugler ud med rød glasur og lav dutter på dine kager som kan ligne små julekugler på dine brunkager. Især en god idé, hvis du gerne vil holde julen simpel uden for meget pynt.

Spiselig kunst med farvet glasur

Hvis du har en rolig hånd og en livlig fantasi, kan du pynte dine kager, så de får et nærmest livagtigt udtryk. Kagerne her kræver et stort fad eller en kageopsats, så de får en god plads på kaffebordet.

Juletræ med marmoreffekt

Bland farve i glasuren på en tallerken uden at røre for meget i den. Dyp herefter dine småkager i glasuren med overfladen vertikal, så den marmorerede glasur "smitter af". Det ser drøn godt og gennemført ud.

LÆS OGSÅ de bedste opskrifter på julesweatre.

Snedækket grantræ

Har du udstukket fine grantræer af din småkagedej, så er det værd at finde en lille pensel frem, når glasuren skal på plads. For at opnå de fine snestrejf skal du først placere en klat glasur, som du herefter trækker opad med penslen. På den måde får du de fine strejf. Nemt og enormt fint!