Julen 2022: Denne trend kommer du til at se overalt

Hver jul, sin trend. Sådan plejer det at være og 2022 er ingen undtagelse.

Perlepynt jul
© Cerise

Østers, robotter, julemænd med mundbind og majskolber – sjove julekugler har hittet de seneste 4-5 år og kommer stadig til at gøre det i stor stil.

I kassen med populært julepynt anno 2022 finder vi også misteltene i perler, papir og garn sammen med finurligt håndlavet julepynt i stof eller strik.

Og så kommer vi til at byde et nyt indslag velkommen i julestuen – i hvert fald, hvis det står til flere danske brands, som allerede nu har lettet lidt på låget til deres julenyheder, som har en ting til fælles: perler!

Perlepynt 2022: Ikke som bedstemors flamingoklokker

Og inden du når at tænke: "men julepynt af perler er da ikke noget nyt", så lad os præcisere: der er ikke tale om perleomsluttet flamingo, men mere endimensionelle kreationer med let polstring og en perlebroderet forside med et kulørt førstehåndsindtryk, der får juleenglene til at sjunge.

Blandt symbolerne er der både de klassiske julefavoritter: sukkerstokke, trommer og karameller og mere utraditionelle som smileys, østers og frugt.

Om du vil springe trenden over, købe dig til den om et par måneder eller give dig i kast med at gøre det selv, er op til dig, men herunder kan du få et overblik over de brands, som satser på perler denne jul:

Perlepynt jul

De festglade feststylister hos Cerise lavede allerede sidste år en samling af det fineste perlepynt og lover at komme med nye favoritter i år. Find dem her, når de lander: ByCerise.dk

© Cerise
Perlepynt jul

Hos genbrugsguru Sissel Edelbo står julen også skrevet med perler. I hvert fald noget af den. Hun sender nemlig et nyt rhombe-ornament på gaden som svømmer i perler + et hjerte pyntet med både pailletter og perler.

© Sissel Edelbo
Perlepynt jul

Hos Bloomingville er nøddeknækkeren trukket i perleuniformen i anledningen af julen 2022.

© Bloomingville
Perlepynt jul

Hos juleflagskibet Notredame er perlerne også sat på snor og stof og udgør et julerødt æble lige til at hænge på træet, i vinduet eller i midten af din dørkrans.

© Notredame
Perlepynt jul

Nynne Rosenvinge, der slog sit navn fast med sine grafiske plakater, har andet en tryksværte i ærmet og har i år lavet de fineste karameller i stribede perleformationer til at ringe julen ind.

© Nynne Rosenvinge
Perlepynt jul

Det er ikke alle ornamenter på denne liste, der er tætpakket med perler. Hos House Doctor er flere versioner dekoreret med større perler på velvalgte steder, som på dette lille juletræ.

© House Doctor
Perlepynt jul

Rosinen i pølseenden, men altid et højdepunkt, er Hays kurv med julegodter til dit hjem. Som de seneste år disker de op med en proppet buffet af ornamenter til at dekorere dit hjem og heriblandt finder du også udgaver i perler - ikke kun glas. Fx denne Svane og det fine øje.

© Hay