Julegaveidéer: 8 lækre designerting til en, du holder af

Kender du en designelsker, som skal forkæles i år? Få inspiration til oplagte gaver i forskellige prisklasser her.

Julegaveideer

Så er det heldigvis snart tid til jul og endnu vigtigere: julegaveshopping! Det kan dog sommetider virke som en stressende opgave, fordi det er svært at vide, hvad du skal finde på.

Derfor får du her inspiration til, hvad du kan købe i gave til dem, som skal forkæles, særligt hvis de har en forkærlighed for smukt design. Det er nemlig oplagt med en gave, som kan pynte og skabe glæde i hjemmet, hvor vi lige nu bruger det meste af vores tid.

I samarbejde med designhuset Fritz Hansen får du her otte gaveforslag, som vil give julelys i øjnene på enhver, som værdsætter design og interiør – eller bare lækre gaver.

1. Ikebana-vaserne

En stilren vase falder ofte i god jord, fordi den både er smuk og funktionel. Ikebana-vaserne er designet af Jamie Hayon og gør det nemt at skabe personlige blomsterarrangementer. De er designet i ånden fra den oldgamle japanske tradition for ’ikebana’-blomsterudsmykning. Det betyder, at vasen sætter fokus på hver eneste blomst – fra stilk til blomsterblad. Vaserne findes i to varianter – large og long.

Pris: 1.299 kroner.

Julegaveideer - vase
© Fritz Hansen

2. Cross-Plex™-bordlampen

Vil du forkæle en designelsker, går du sjældent galt i byen med smukke designerlamper – særligt når det gælder den simple og raffinerede Cross-Plex™-bordlampe fra Fritz Hansen. Den elegante lampe, som blev skabt af den danske arkitekt Bodil Kjær tilbage i 1961, er formet som et kors og formstøbt i plexiglas.

Priser fra: 2.745 kroner.

Julegaveideer - lampe
© Fritz Hansen

3. Knagen Happy Hook

Giv en kvalitetsrig gave, der både er praktisk og skaber glæde med knagen Happy Hook. Knagen er designet af spanske Jaime Hayon i et muntert design, der gladeligt tager sig godt af jakker, tøj, viskestykker og forklæder, eller hvad end du ønsker at hænge fra dig. Happy Hook er egnet til både børn og voksne, der sætter pris på humor i indretningen og fås i tre farver.

Pris: 400 kroner.

Julegaveideer - knage
© Fritz Hansen

4. KAISER idell™ 6722-P-lamperne

Endnu en designklassiker, som mange vil juble over at kunne pakke ud juleaften, er KAISER idell™-lamperne. Lampeserien er verdenskendt og hyldet som et symbol på Bauhaus-design og viser designer Christian Dells evne til at skabe elegant design baseret på basale geometriske former kendt fra modernismen. Mens mange designelskere måske allerede har fået fingrene i bordlampen fra serien, er det oplagt at give dem den nyere pendel.

Pris: 1.795 kroner.

Julegaveideer
© Fritz Hansen

5. Ikeru-vaserne

Er du på udkig efter en smuk og særpræget vase i julegave, er Ikeru-vasen endnu et oplagt bud. Ikeru-vaserne er ligesom Ikebana-vaserne designet af Jaime Hayon og gør det muligt at designe simple blomsterdekorationer inspireret af den japanske blomsterkunst ”ikebana”. Høje metalrør sørger for, at hver eneste blomst kan få sin egen plads og nydes fra alle vinkler. Vasen fås i udgaverne high og low.

Priser fra: 685 kroner.

Julegaveideer - vase
© Fritz Hansen

6. Caravaggio-lamperne™

Med en Caravaggio™-lampe vil du få enhver designelsker til at måbe – medmindre de selvfølgelig har den i forvejen. Lampen har nemlig opnået status som et vaskeægte designikon, og den har i mange år været en bestseller. Den danske designer, Cecilie Manz, står bag de karakteristiske pendler, som blev lanceret i 2005. Det særligt smarte ved lamperne er, at skærmens dybde gør, at pendlen ikke blænder.

Priser fra: 1.895 kroner.

Julegaveideer - lampe
© Fritz Hansen

7. AJ Trolley-bordet

Det kan være lidt sværere at pakke ind, men et flot designerbord vil uden tvivl bringe glæde – både selve juleaften og i mange år frem. Bordet AJ Trolley fra Fritz Hansen er et stykke legendarisk design med en historie, der matcher. Arne Jacobsen designede nemlig det elegante bord til sin te. AJ Trolley-bordet fungerer naturligvis lige så godt som barbord, serveringsbord eller som sidebord.

Pris: 3.395 kroner.

Julegaveideer - bord
© Fritz Hansen

8. Night Owl™-lampen

Den karakteristiske Night Owl™-bordlampe blev født ud fra et ønske om at skabe en unik nordisk stråle af lys; varm, hyggelig og uformel. Lampen har en enkel, asymmetrisk form, som gør det til en meget personlig og dekorativ lampe, som kan placeres alle de steder i hjemmet, hvor der er behov for stemningslys.

Priser fra: 1.245 kroner.

Vil du have mere gaveinspiration fra Fritz Hansen, kan du komme ind på deres webshop her.

Rigtig god fornøjelse med julegaveshoppingen – og husk at nyde det.