Julen 2018 bød på ny trend indenfor pynt - og den holder stadig

Du kender helt sikkert allerede de sjove, gakkede julekugler med facon som alt fra pomfritter til croissanter. Elsker du dem, vil du også elske denne trend, der tager festen et skridt videre!

Juledekorationer i vindueskarmen
© @mille_emilie

I 2017 skrev vi om tendensen indenfor pynt, der tager udgangspunkt i julekugler udformet som utraditionelle objekter (når man har julebrillen på i hvert fald). Fx kæledyr, fastfood eller fabeldyr.

Og da vi før julen 2018 løftede sløret for Flying Tigers julepynt, der spiller på de samme tangenter, var I mange, der læste med. Kort sagt: I er en hel del, der er klar til at spice julepynten lidt op!

De sjove motiver er noget af det mest markante, der er sket de senere år indenfor julepynt. Udviklingen er et udtryk for, at vi er begyndt at tage mere letsindigt på hele traditionen indenfor pynt og skejer mere ud med utraditionelle farver, plastikjuletræer med lys og i 2018 kom endnu en ny tendens til; XL pynt!

LÆS OGSÅ Find dit favorit julestel

LÆS OGSÅ Julestel | Klæd julemiddagen pænt på til jul med disse 6 stel

Julepynten har fået vokseværk og går som varmt brød!

Tendensen er startet i det små, men har efterhånden bredt sig til at blive en ting på de sociale medier. Her vrimlede det med billeder af overdimensioneret juleslik i brudsikkert plast, der ligner glas, sidste år.

Kæmpeornamenterne var så populære, at de blev udsolgt.

Måske ikke så overraskende.

For med en enkelt karamel eller sukkerstok hængt i vinduet er det svært at undgå at smage den søde julestemning.

Vil du gøre dig forhåbninger om at få fingrene i en af de stribede eller prikkede giganter, skal du kigge her eller finde dit visa-kort frem og tage en surftur på Amazon eller Ebay, hvor de også fås - her er det så måske leveringen, som bliver et benspænd, så husk at notere dig, hvad sælger skriver i forhold til forsendelsestid!

Eller læn dig tilbage og shop til julen 2020.

Jumbo-ornamenterne er som regel røde og hvide og formet som karameller. Men de fås også i både guld, lilla, sølv og grøn.

Brug dem i en ranke af kunstigt gran i dit vindue eller gør som Cathrine De Lichtenberg, der blot har lagt en kæmpe karamel til skue på en bænk.

Hjemme hos blogger Louise T. Johansen, der står bag den populære blog Mor til Mernee, har en fin oversize karamel fået selskab af en ditto stor trompet og hænger som et julet indslag over spisebordet, mens kæmpekaramellen pynter i vindueskarmen hjemme hos Mille Emilie, der driver den populære Instagramprofil af samme navn (tidligere Sanoma Seven).

Mulighederne er mange, og her på redaktionen skal vi helt sikkert have flettet de store julehit ind i pynten... til næste år må det blive.