Line har lavet årets mest eftertragtede kalenderlys - sidste år blev de udsolgt første uge i november

Som at købe Take That-billetter i 1990'erne eller forsøge at se sin årsopgørelse i marts. Sådan beskriver flere købeklare følgere på Instagram fredagens drama.

Line Jensen Illustrator kalenderlys
© @linejensen_illu

“Træd væk fra jeres telefoner!

Træk vejret.

Det er bare et kalenderlys”

Sådan stod der hvidt på sort, da illustrator Line Jensen postede på Instagram fredag aften d. 28. oktober.

Årsagen til opdateringen var lanceringen af hendes kalenderlys, som hun tre dage forinden havde teaset for i håb om at få skubbet gang i salget.

– Jeg havde købt lys for hele kassekreditten, og var faktisk lidt bange for, at folk ikke ville gide det i år, forklarer Line Jensen til Boligmagasinet.dk.

Men det ville de gerne.

Meget gerne.

– Jeg tjekkede Insta fem minutter over seks, og der havde 10 skrevet, at de ikke kunne komme igennem. Der var mange, der panikkede, fordi de troede, lyset allerede var udsolgt. En skrev, hun ikke havde prøvet noget lignende, siden hun havde prøvet at købe billetter til en Take That-koncert, siger Line,

Og vedkommende er langt fra den eneste af Lines 73.000 følgere, der har smidt en kæk bemærkning under opslaget. Andre kommentarer lyder:

– Det er fandme badass at flække internettet med et kalenderlys🔥

– Det er ligesom når skat åbner for om man får penge tilbage 😂

– Haha. Der er ren kählervase stemning…

– Jul sælger bedre end sex 😂

– 😂😂😂 men altså.. det er så nok også det mest geniale kalenderlys ever!!!

Line Jensen Illustrator kalenderlys

Flere af Lines følgere har bidraget til teksterne på lyset. Fx "Nissen gør det så godt den kan".

Fra barselsdagbog til "et flækket internet"

Line Jensen er illustrator og slog i 2016 igennem Instasfæren med sine bittersøde, humoristiske tegninger fra barselsboblen og senere hverdagslivet med mand og børn, som siden er blevet til adskillige bøger, print, samarbejder og for andet år i træk også et kalenderlys.

– Jeg har det selv lidt svært med jul, og alt det man skal leve op til i december, så jeg sagde: “Hvis jeg skal lave et kalenderlys, så skal der bare stå: Træk vejret - træk vejret - træk vejret hele vejen ned,” siger Line og uddyber:

– Undervejs fik jeg input fra mine instafølgere til, hvad der skulle stå på lyset. Fx var det en, der vist hed Tine, der foreslog, at der skulle stå ‘Nissen gør det så godt den kan’.

Line Jensen Illustrator kalenderlys

I år kommer de humoristiske kalenderlys i to farver: guld og rød.

Line Jensen Illustrator kalenderlys

Line Jensens kalenderlys går fra 3.-26. december for "Vi skal lige i gang jo...".

Og lige netop dét, står der på lyset, sammen med kommentarer som: “”Hyg for fanden”, “Halvvejs nu - husk portvin” og “25 – og PUUUUST ud”.

– Tanken er at prøve at sænke ambitionsniveauet lidt og huske os selv på, hvad der er vigtigt. At trække vejret. At tage billeder med hjernen i stedet for telefonen. At drikke portvin og købe sig til pebernødderne. Ingen kan flette den stjerne, og måske er det heller ikke det afgørende, siger Line Jensen, hvis kalenderlys i 2021 blev udsolgt den første uge af november.

2022s efterfølger er derfor blevet lavet i dobbelt så stort et antal, som endnu ikke er udsolgt.

Måske fordi Line ikke har turdet reklamere siden fredag af frygt for, at lysene bliver udsolgt, inden hun ved, om der kan nå at komme flere end de første 3500 stykker.

--> Få fingre i dit eget opmuntrende kalenderlys her.

--> Eller find din favorit på listen her: Årets kalenderlys er landet: Se alle de nye for 2022