Opskrift på verdens nemmeste vaniljekranse + niveauet højere
Ingen jul uden fyldte kagedåser og maver. Find vanilje og mandler frem fra skabet, og prøv vores opskrift på sprøde vaniljekranse.
Er der noget bedre end sprøde vaniljekranse på en kold vinterdag? Her er vores yndlingsopskrift, og tre måder du kan variere dem på – den traditionelle, den nemme og den hurtige.
God bagelyst!
Ingredienser til vaniljekranse
Ca. 50 stk.- 250 g blødt smør
- 225 g sukker
- 1 vaniljestang
- 100 g mandler
- 1 stort æg
- 300 g mel
Udstyr - Minihakker, røremaskine eller håndmixer
- evt. kødhakker med stjerneformet kageplade
- evt. sprøjtepose
- evt. stjernetylle.
Sådan laver du dejen til vaniljekranse
- Kom mandlerne på en tør pande, og rist dem ved svag varme i ca. 10 minutter. Dejen får mere smag, når mandlerne ristes.
- Hak mandlerne fint med en minihakker eller en kniv.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem i en skål sammen med sukker og smør, og pisk til en luftig masse.
- Pisk æggene i smørblandingen.
- Tilsæt finthakkede mandler og hvedemel, og rør dejen godt sammen.
- Sæt ovnen på 180 grader (alm. ovn).
Sådan former du traditionelle vaniljekranse
- Montér kødhakkeren med stjerneformet kageplade på køkkenbordet, evt. oven på et viskestykke så du ikke ridser bordet.
- Pres dejen igennem kødhakkeren, og form de lange, stjerneformede strimler til små, runde vaniljekransee. Læg vaniljekransene på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ca. 7 minutter, én plade ad gangen, og lad småkagerne køle af på en bagerist.
Sådan laver du nemme vaniljekranse
- Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle i på 10 mm, og sprøjt kransene ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ca. 7 minutter, én plade ad gangen, og lad småkagerne køle af på en bagerist.
Sådan laver du verdens nemmeste vanilje"kranse"
- En vaniljekrans smager lige så godt uden hul! Læg dejen på køkkenbordet, og form den til en lang rulle med en diameter på ca. 3 centimeter.
- Skær rullen i tynde skiver med en skarp kniv, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kom evt. rullen kortvarigt i køleskabet, indpakket i husholdningsfilm, hvis dejen bliver for blød.
- Bag dem i ca. 7 minutter, én plade ad gangen, og lad småkagerne køle af på en bagerist.
TIP Bliver vaniljekransedejen for varm, mens du arbejder med den, så giv den et kort ophold i køleskabet.