12 gratis opskrifter på hæklede julehjerter - fra bedstemors favorit til de tredimensionelle

Hvad enten dit hæklede julehjerte skal være simpelt eller mere avanceret og detaljeret, så finder du med garanti en opskrift, du kan bruge her. Hjemmelavede julehjerter kan hænges op i vinduet, pynte på juletræet og fungerer rigtig godt som hyggelig og personlig gaveidé.

hæklede julehjerter
© Creativ Company

Julen er jo som bekendt hjerternes fest - og de hæklede af slagsen er en skøn klassiker.

Hæklede hjerter er for det meste nemme at gå til, og du kan snildt bruge de kolde vinteraftener på at hækle et par hjerter til en god film.

Hæklede julehjerter er ekstra fine, fordi der ofte er lagt meget kærlighed i at udvikle dem, og det bedste er, at når først du har hæklet et par stykker, så er de nemme at lave flere af.

TIP Stiv hjerterne af i en blanding af kartoffelmel og vand (eller andre miksturer der kan afstive), så holder de formen bedre.

Her giver vi dig de allerfineste af slagsen og linker endda til opskrifter så du fluks kan gå i gang med årets produktion.

hæklet julehjerte
© Rock & Roll Haus Frau

Hulmønstret julehjerte

Klassisk og luftigt på en og samme tid. Dette fine hjerte er fint i alle størrelser og minder om de gammeldags flettede af sin slags. Brug dem som små håndlavede gaver eller hæng dem op på træet juleaften. Du finder opskriften her.

hæklede julehjerter
© Anne-Pia Hansen/Garnmasken

Bedstemors julehjerte

Med inspiration fra sin bedstemor, har Anne-Pia udviklet en udførlig opskrift på et detaljeret julehjerte. Det er ekstra fint på grund af sine små picot'er rundt i kanten - det giver lige hjertet dét lille ekstra pift til højtidens pynt. Du finder opskriften her.

LÆS OGSÅ Årets fineste julestel.

hæklede julehjerter
© Garngrammatik

Flade hæklede julehjerter

Lynhurtige og super dekorative på samme tid. Hjerterne, der består primært af fast- og stangmasker, er lige til at gå til, og når først du har fanget rytmen, så kan de laves uden at tænke for meget imens. Via denne hjemmeside, hvor nyttig information forklares, linkes der til opskriften.

LÆS OGSÅ de bedste opskrifter på julesweatre.

hæklede julehjerter
© Creativ Company

Ingen jul uden foldede hjerter

... men, behøver foldede julehjerter være lavet i papir? Ikke nødvendigvis. De hæklede af sin slags er mindst lige så fine. Som bonus er der ikke risiko for at papiret rives i stykker undervejs i foldningen.

Find gratis pdf til download lige her.

hæklede julehjerter
© Krea Deluxe

Fyldte hjerter

Helt simple og alligevel fyldt med kærlighed. Hjerterne her er bløde og rustikke på én og samme tid. De vil passe perfekt til et nordiske jule-tema.

Få opskriften i sampak med tilhørende garn lige her.

hæklede julehjerter
© All Kitchen Colours

Små hæklede julehjerter

Disse små hjerter er hurtige at hækle og fine i røde og hvide som her. Hækler du dem i alverdens fine farver, kan du give julen et farverigt indspark.

Find opskrift på engelsk her.

hæklede julehjerter
© Garn Studio

Hæklet julehjerte til ophængning

Her får du et større julehjerte som vil være oplagt at bruge som vinduesudsmykning. Hjertet er noget mere avanceret end mange små hjerter, men effekten ved et enkelt af disse er også større.

Find den gratis opskrift som diagram her.

hæklede julehjerter
© Camarose/Lene Søholm

Fyldte hæklede julehjerter

Disse små flettede julehjerter er nemme at lave, og hækler du mange forskellige farver som her, er der garanti for fint farvespil på juletræet.

Opskrift kan købes her.

hæklede julehjerter
© Eponas Dagbog

Lille fint hæklet hjerte

Her hækles to ens hjerter som bagefter hækles sammen med fastmasker. Der er en lille smule vat i, så hjertet bliver mere fyldigt og rundt. Det giver hjertet personlighed og gør det mere formstærkt.

Find opskrift og beskrivelse her.

hæklede julehjerter
© Crochet Millan

Lette og luftige hæklede julehjerter

Hjerterne her er oplagte at sende med et julekort eller sætte på en julegave til en du har kær. Hækler du dem i glimmergarn vil lyset reflektere fint og hjertet vil klæde ethvert juletræ.

Find opskriften beskrevet på engelsk her.

hæklede julehjerter
© Garn Studio

Opskrift på hæklet hjerte med fyldig midte

Her er et hjerte som i udgangspunktet er fladt, men har en tredimensionel midte som giver hjertet mere fylde, uden at det mister sit ellers luftige udtryk med det fine hulmønster.

Opskriften er lavet som diagram, og du finder den her.

hæklede julehjerter
© Island Style Crochet

Firkanter som hjerter

Her er udgangspunktet de populære oldemorfirkanter som danner base for dette fine hjerte. Vælg julede farver og tilføj glimmergarn og hjertet er perfekt som hæklet julehjerte. Sæt en snor i til ophængning og du har det fineste pynt til træet.

Opskrift kan købes som pdf til download her.

hæklede julehjerter
© Garnstudio

Hæklet julehjerte opskrift

En fin blomst udgør midten af dette julehjerte, som er yderst dekorativt. Kanten er fint afsluttet med fastmasker og buerne er lette i sit udtryk.

Du finder opskriften her.