Gaveindpakning | 17 idéer til at gøre noget ekstra ud af julegaverne

Vil du gøre lidt ekstra ud af din gaveindpakning i julen? Det pynter så smukt under træet, og der er mange skønne måder at opgradere din gaveindpakning på.

3. december 2019 af Eva Pryds

Juletid er gavetid. 

Og gavetid er indpakningstid! 

Det er derfor på tide med en DIY-guide til julens smukkeste gaveindpakningsideer. 

Vi har fundet nogle fremgangsmåder, som du kan lade dig inspirere af og give dine nærmeste julelys i øjnene.

Der er både simple og avancerede samt bæredygtige og kreative metoder. Kun fantasien sætter grænser.

Indpak bæredygtigt med furoshiki

Den japanske teknik til at pakke gaver ind med stof i stedet for papir har taget Instagram og Pinterest med storm, som vi skrev om tilbage i 2017. Det er en helt special teknik der giver den fine indpakning med en smuk knude på toppen. Pynt ekstra med gran og grankogler for et julet look. Stoffet kan genavendes til julegaverne næste år eller som tørklæde.

LÆS OGSÅ find det TV-møbel der passer til din stue.

Gaveindpakning med garn 

Brug dine garnrester som pynt på årets julegaver og sæt dit eget papir til, hvor farverne går igen. Du kan både gå efter de mere dæmpede eller stjæle spotlightet under træet med en glad farveeksplosion som her. 

Sy dig til gaveindpakning

En af de lidt mere avancerede indpakningsidéer, men stadig noget de fleste kan klare. To stjerner klippes ud af læderpap eller plakatpapir og sys sammen i kanten. Inden den lukkes helt, placeres gaven og eventuel konfetti inden i. Stjernen lukkes og ta daaaa! En stjernegave. Har du brug for mere udførlig guide, så tjek her

Brug julepynt til gaveindpakning

Hvis du tænker at stjernerne kun skal bruges en enkelt gang, så kan du lime dem på en snor du forinden har viklet om gaven. En anden mulighed er at lime to ens stjerner sammen omkring snoren inden snoren vikles om gaven. På den måde kan stjerne-snoren genbruges til andre gaver eller som pynt.

Gaveindpakning der ikke belaster 

Brug avispapir eller gamle bøger til at pakke dine julegaver bæredygtigt ind. Kombiner med jutesnor for et nostalgisk udtryk eller pift op med silkebånd i en julet farve. Hvis du tilføjer en lille gren på hver pakke, bliver gaven ekstra fin.

LÆS OGSÅ de bedste opskrifter på julesweatre.

Dekorer dine gaver med mini kranse 

Et par små grene og lidt bånd. Form en krans af en blød gran-gren eller friske krydderurter og vikl et bånd om pakken så kransen sidder fast på toppen af gaven. Vælg forskellige farver bånd alt efter modtagerne. Vælg én farve bånd til hver modtager og undlad at bruge til og fra-kort.

Pynt dine gaver med minilyskæder 

Mini-glaskugler fås mange steder op til jul og de kan nemt være et dekorativt indslag i gaveindpakningen. Vælg forskellige farver du sætter fast til en bomuldssnor og simuler lyskæder omkring dine gaver. 

Nostalgi med kageudstikkere

Tilføj brugbar pynt og få et smil med på vejen når du overrækker gaverne. Formene kan efterfølgende bruges til bagværk sammen i den søde juletid og er i sig selv en fin lille ekstra gave til modtageren.

Gaveindpakning med billeder

Enkelt og effektfuldt. Du kan bruge gamle billeder, nye billeder, julebilleder, billeder af dig, af gavemodtageren eller noget helt tredje. Find det udtryk, der passer bedst til dig - og til den, som skal have gaven. Fæstn billedet med et stykke smalt malertape eller bomuldssnor. 

Gaveindpakning med sukkerstokke

Søde sager går rent ind hos de fleste. Brug klassiske sukkerstokke, slikkepinde eller karameller pakket ind i glitrende papir som en del af din gaveindpakning eller lav en sød sløjfe eller navn med selvtørrende ler, som du ruller til en laaaang, tynd pølle og former. Når den er tør, maler du den som en sukkerstok. Fint, ikk? 

Dyrene i granskoven

Pak gaverne til de mindste ind som små dyr. Der findes et hav af sjove og finurlige idéer, og her er temaet naturligvis af den mere arktiske slags, så julestemningen holdes i hævd.

Lav dit eget gavepapir

Pift det klassiske brune indpakningspapir op med trykte motiver du selv laver. Lav julede motiver gentagne gange, eller brug dit stempel én enkelt gang på alle diner pakker når de er pakket ind. 

Afslut gaveindpakning med vævede bånd

Vikl gavebånd flere gange om pakken, skiftevis på den ene og anden led. Så opstår et vævet eller flettet look som erstatning for den klassiske sløjfe.

Gør gaveindpakningen til en konfettikanon

Vælg ensfarvet gavepapir, tilføj konfetti og afslut med cellofanpapir. For et ekstra festligt udtryk kan du bruge glimmer eller stjerne-palietter som konfetti. Som bonus kan du droppe gavebåndet da gaven er festlig nok i sig selv. 

Snemand Frost 

Bind nogle vatkugler omkring gavebåndet eller snoren på din pakke. Det er et nemt og fint lille trick og kuglerne fås hos de fleste hobbyforretninger. Skær kuglerne op med en hobbykniv og klem dem om snoren - giv dem eventuelt en lille klat lim.

Plisseret gaveindpakning

Gør japanerne kunsten efter og lad papiret udgøre den kunstfærdige indpakning i sig selv. Alene ved at plissere og folde papiret kan du opnå de smukkeste udtryk. Der findes tonsvis af guides. 

Gyldent grønt 

Opgrader din indpakning med gyldne strejf. Det kan enten være tørrede blomster, fjer eller kogler, som du sprayer med guld og lægger ved båndet eller i en fold, du har lavet med papiret til formålet. Subtilt og fint. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...