Sådan dækker du det smukkeste julebord i 2022

Mulighederne for at dække et smukt og personligt julebord er mange i år. Alt er nemlig tilladt, så længe du bruger tid og opmærksomhed på de lækre materialer og små detaljer. Du får her fire forskellige juleborde fra klassisk til farverig og fra eventyrligt til elegant.

© Imerco

1. Klassisk med et twist

Julebord klassisk med et twist

Det er de små detaljer, der gør helheden. Find de blå juleplatter frem, og fortsæt temaet med blå glas fra Holmegaard, der kan købes i Imerco. Tilføj røde elementer på servietter og bordkort, og vælg blomster i blå og røde nuancer.

© Imerco

En af de hotteste farver i år er kongeblå – og den er også yderst velkommen på årets julebord. Skab varme i dækningen med en dybrød farve, der giver kontrast og samtidig er elegant. Find dine gamle juleplatter frem, og nyd det klassiske element på det traditionelle julebord. Sæt hertil blå glas, og pynt bordet med blåt julepynt og blå blomster. Suppler med røde elementer, så du bevarer det fine spil mellem de to kontrastfarver.

2. Eventyrlig julemagi

Julebord Eventyrlig julemagi

Brug masser af små lyskilder – enten fra stearinlys, LED-lys eller små lamper – for at skabe et hyggeligt huleudtryk. Hos Imerco finder du et stort udvalg af lyskæder og stearinlys, der kan pynte fint på bordet.

© Imerco

Juleaften må gerne indeholde lidt magi – og den kan passende starte i borddækningen. Læg en mørk dug i et lækkert materiale under tallerkenerne, som også gerne må være farvede –eventuelt med en hvid tallerken nederst for at skabe dybde i udtrykket. Brug varme materialer som messing og bløde stofservietter, og pynt med bloklys i brændte farver. Skab en hyggelig stemning ved at hænge en gren over bordet med julepynt, der komplementerer farverne på bordet.

3. Farverig julefest

Julebord Farverig julefest

Det farverige spil kan sagtens være elegant, når du sætter de farvede elementer sammen med eksempelvis bestik i messing og fine krystalglas som her. Find alt til dit farverige julebord i Imerco.

© Imerco

Er du den modige type, kan du i år gå all in på hele farveskalaen, uden at nogen vil undre sig. Det er nemlig blevet mere normalt at give den gas med farverne – også på julebordet. Hold dugen i en enkel farve, der kan danne grundlag for borddækningen, og suppler herefter med forskellige farver, som du kan mikse i pynt, tallerkener, blomster og servietter.

Selvfølgelig skal julen stadig repræsenteres, og det kan klares ved at pynte med glimmerkugler og små pakker, der eksempelvis kan bruges til bordkort. Sørg for at have en rød tråd, som giver en fornemmelse af helhed og fuldender det farverige udtryk.

4. Hvid vintermagi

Julebord hvid vintermagi

Leg med forskellige frostklare toner af hvid og sølv i både rustikke og fine materialer for at skabe et eksklusivt og smukt look på dit julebord. Sæt smukke krystalglas til – som disse fra Imerco – for at opnå et gennemført udtryk.

© Imerco

Hvem drømmer ikke om en hvid jul – og måske et hvidt julebord? Skab en stemning af et islandskab med spejle, sølvbestik og hvide detaljer. Hold stofservietter, lys, dug og pynt i hvide nuancer, og brug hvid spraymaling til at male en skulpturel gren, som du finder i skoven. Tag også gerne andre elementer fra naturen med til bords – eksempelvis kogler, mos eller blade. Mal dem blot samme farve som grenen for et elegant helhedsindtryk.

Lad gerne glas og karafler være af krystal – der støtter op om den snehvide borddækning – og gå på opdagelse i julekassen efter kridhvidt julepynt. En blanding af gammelt og nyt vil give en elegant og stemningsfuld borddækning.