10 anderledes måder, du kan pynte op med gran denne jul

Det er ikke kun i juledekorationerne, grannen hører hjemme. Bliv inspireret til, hvordan du kan forvandle (kedelige) grangrene til nye kreative indslag i boligen op til jul.

Børn laver julepynt med grangrene
© Andreas Mikkel Hansen//Anitta Behrendt

Måske finder du dit gran i haven, måske køber du det hos dit lokale supermarked.

Uanset hvad er der op til jul rig mulighed for at finde massevis af de grønne grene. Men hvad skal bundterne egentlig bruges til?

Her kan du blive inspireret til at bruge juleklassikeren på fineste - og måske nye - vis.

Simpel guirlande

Fjern nålene nederste på små stilke af gran og lad ensartede grene udgøre et fint ophæng. Lad stilkene hænge med lidt mellemrum og brug en gennemsigtig snor til at binde guirlanden. Så svæver granudsmykningen fint i luften.

Juletræ på væggen

Et pladsbesparende juletræ, der med garanti kategoriserer dig som kreativ og nytænkende. Med lister og limpistol kan du lave et alternativt juletræ til væggen. Klip trælister til i forskellige længder, så de danner en kegleform og lim grene af gran på. Hæng til sidst pindende op på væggen.

Simpel lysestage

Rens etiketterne af dine patentpropflasker, når du har tømt dem for lemonade eller juice. Tilføj vand og lad en enkelt grangren være udsmykning i vandet. Brug flaskerne som stearinlys og lad kreationerne pynte i vindueskarmen eller på bordet.

Ornamenter med fyld

De gennemsigtige kugler findes i hobbyforretninger op mod jul. Du kan dekorere dem efter behov, men fylder du dem med simple små kviste, får du de fineste naturlige ornamenter til ophængning. Kombiner gran og eucalyptus for en stilren dekoration. Tilføjer du lidt glimmer, understreges julestemningen yderligere.

Dobbeltdækker krans med lys

Hold din adventsstage helt simpel med to kranse, der hænger over hinanden (med god afstand). Brug små kviste af gran som udsmykning og lad juletræslys udgøre stearinlysene i kransen. Tænd lysene dagligt for julet dekoration eller lad ideen udgøre en simpel adventskrans.

Lad juleklassikeren slå rødder

Brug en bowle eller vase i glas og lad en grangren slå rødder. Planter du grenen ud de resterende 11 måneder af året, kan du hvert år grave dit mini-træ op og bruge indendørs. Understreg på den måde, at naturen i høj grad er en del af julens hyggelige stunder.

Pynt på stofservietter

Veludvalgte grangrene kan gøre det ud for en helt simpel dekoration på hver kuvert ved bordet. Tilføjer du en appetitvækkende brunkage med glasur, bliver dine gæster med garanti ekstra glade for at skulle spise hos dig.

Pakkekalender med gran

Grangrene er i sig selv julede, og det kan du udnytte til årets pakkekalender. Lad to grene og et par grankogler udgøre årets holder af 24 små pakker. Bruger du en broderiring som her, bliver udtrykket kreativt. Vælger du i stedet en metalring, bliver looket mere stilrent.

Gran som bordpynt

Drop blomsterdekorationer og brug i stedet gran som bordpynt midt på bordet. Tilføj grankogler og høje smalle lysestager for en simpel udsmykning. Lader du en enkelt gren pynte på hver serviet, er der sammenhæng i borddækningen.

Stjerner i vinduet

Lad julepynten i dine vinduer udgøres af simple ornamenter. Saml seks små grangrene til en stjerne. Bind dem sammen med ståltråd eller limpistol på bagsiden og hæng dem op i et fint bånd i en neutral farve.