Uperfekt julepynt er det mest perfekte du kan pynte op med lige nu

Glem alt om sirligt flettede julehjerter og -stjerner. Der er heller ikke tale om de gakkede julekugler, for når vi tænker tilbage på julen 2019 er det noget andet, vi vil huske.

© @instabydomi

Perfekt uperfekt pynt

Alt fra pastelfarvet karton til kulørte fjer og garn og mønstret stof tages i brug, når der klippes og sys julepynt anno 2019 på den uperfekte måde med trevlede stofkanter, skævhed i former og vildt mønstermiks.

Den uperfekte, selvgjorte julepynt, som trækker på vores bedsteforældres yndlingssysler, er i højere kurs end nogensinde før.

Tag bare et kig på Instagram. Her dukker den op flere og flere steder hos både køberne og dem, der skaber de små, unikke ornamenter.

Tendensen er dejligt befriende og sender signal om, at vi hellere vil omringe os med ting, der tager tid og kræver kærlighed, fremfor noget, der i sin udformning er fejlfrit, og som afslører, at dets tilblivelse er langt mere mekanisk.

Er du også blevet forelsket i tanken om det uperfekte, perfekte julepynt, er der inspiration at hente her - eller pynt at købe:

© @madampompoglillemy
© @madampompoglillemy

Råt, riet finish

Profilen Madam Pomp & Lille My er en af de profiler, der kreerer fine, personlige ornamenter af tekstiler, som emmer af håndværk og tålmodighed. Anne Kathrine Dreisig, der står bag universet, syr julede ornamenter i hånden, hvor især broderi og patchwork er i fokus og hvert værk er unik.

TIP Julen varer som bekendt helt til påske, hold øje med profilens vintergækkede påskepynt i det nye år.

© @tine__brask_dansk_
© @tine__brask_dansk_
© @tine__brask_dansk_

Pastel papirklip med glimt i øjet

Pjerrot klædt i glimmer eller en cirkus-svane i julehumør er blot få eksempler på pap- og papirkreationer fra kunsthåndværker Tine Brask. Hendes skabelser af papir kombineret med skæve sakseklip er helt unikke og personlige, og vil give liv til en samling af mere strømlinet pynt på træet.

© @instabydomi
© @instabydomi
© @instabydomi

Hæklede juledrømme

Velkendte juleelementer som fluesvampe, Lucia-brude og sukkerstokke hækles eller sys som ornamenter til ophængning af @InstaByDomi. I hendes juleunivers forenes vores bedsteforældres hofdiscipliner inden for håndarbejde; hækling, patchwork og broderi, i nostalgisk forening som perlebesatte klokker piftet op overdimensionerede sløjfer, topstjerner af stof og ri-sting og julesokker af patchwork.

PSST... Tjek salgsprofilen, hvis du vil købe dig til en af kreationerne eller slå til, når InstaByDomi og Pi Bjørg holder julestue 30. november i København.

Har du mod på det, kan du selv kaste dig ud i at lave lignende hjemmelavede kreationer af stof- og garnrester. Men det er sværere end som så at ramme det helt perfekte uperfekte udtryk.