Guide: Sådan plejer du dine boligtekstiler, så de holder længere

Få her gode tips til, hvordan du vasker og tørrer dine favorittekstiler, så du får glæde af dem i længere tid.

© Getty og LG

Det kan være spændende at lege med forskellige tekstiler og mixe materialer med forskellige strukturer på kryds og tværs i din indretning for at opnå lige præcis den stil, du går efter - som for eksempel uld og hør for et naturligt og nordisk look eller et mere glamourøst look med tekstiler som velour, fløjl og silke.

Det kan dog kræve lidt at holde dem alle rene og lækre, men med den rette vedligeholdelse kan du forlænge levetiden på dem, uden det går ud over deres kvalitet. Sammen medLG guider vi dig derfor til, hvordan du bedst muligt vasker og plejer dine forskellige boligtekstiler, så du får mest mulig glæde af dem.

Velour og fløjl på vrangen

Det er ingen nyhed, at velour har vundet stort indpas i vores hjem som både sofabetræk, gardiner eller puder. Nu er turen kommet til fløjl, der ligesom velour, kan give din indretning et luksuriøst look med sin bløde struktur - særligt som polstring af din sofa i en smuk, dyb tone.

Både velour og fløjl kan nemt tiltrække fnug og støv, og derfor bør du vaske dine fløjls- og velourtekstiler minimum en gang om året. Sørg samtidig for altid at vaske dem med vrangen ud og med meget lidt vaskemiddel, så du skåner farverne og fibrene, og på den måde bibeholder glansen.

Er din velour eller fløjl i lavet af bomuld eller polyester, kan du gøre det blødt ved at at tørre det ved lav temperatur i bare ti minutter - det gør det også nemmere at fjerne fnuller. Ryst det herefter godt igennem, når du tager det ud af tørretumbleren og lad det lufttørre yderligere.

Med den nye LG DUAL Inverter Heat Pump-tørretumbler tørres dine tekstiler ved lav temperatur og højt tørringsniveau, mens tørringssensoren registrerer mængden af fugt og indstiller tørretiden automatisk herefter. Det giver en jævn håndtering af dine tekstiler, så de aldrig udsættes for overdreven tørring.

Velour er blevet fast inventar i det moderne hjem, særligt som gardiner. Sørg for at vaske dine velour- og fløjlstekstiler minimum en gang om året.

© Getty

Vær forsigtig med uld og silke

Selvom uld og silke nærmest er de totale modsætninger, har de det tilfælles, at de kan være vanskelige at vedligeholde, så de beholder deres fine struktur. Det er heldigvis ikke umuligt - uld er stort set selvrensende, men kan nogle gange have godt af at blive dampet igennem, ligesom silke også kan blive genopfrisket med en omgang damp.

Kræver dit uldtæppe og dit silkesengetøj alligevel at blive vasket, så sørg for at vaske det med et ekstra skånsomt program ved lav temperatur. LGs nye vaskemaskine er udviklet med en teknologi, der giver en hurtig vask uden at tære på dine tekstiler, så du også kan vaske sarte og delikate materialer helt uden at bekymre dig.

Med LGs nye vaskemaskine og DUAL Inverter Heat Pump-tørretumbler kan du nemt pleje dine boligtekstiler, og spare både tid og energi.

© LG

Gør det nemt med hør

Hør er et fantastisk materiale, der med sit naturlige look giver et smukt spil i indretningen som gardiner eller en lækker nattesøvn som sengetøj. Og så er det ultranemt af vedligeholde, da det kun bliver smukkere med tiden. Første gang du vasker dit hør, bør du vaske det for sig selv, da fibrene kan smitte af på andre materialer i vasken.

Selvom hør kan tåle temperaturer på op til 95o, kan det sagtens blive rent på lav varme, men vask det for en sikkerheds skyld ved et skånsomt program. På trods af sin hurtige tørretid, kan du måske have brug for at smide det i tørretumbleren - her er det en god idé at tage det ud, mens det stadig er en smule fugtigt, så du reducerer folder og rynker.

Med den nye tørretumbler fra LG, kan du med SmartThinQ-funktionen starte, pause og overvåge din tørretumbler via en app til din telefon, så du ved præcis, hvornår dine ting skal ud uanset hvor du er.

Hør bliver kun smukkere med tiden og er ultranemt at vaske og pleje, så du kan få glæde af det i mange år, uden det tager skade.

© Getty

Giv bomuld lave temperaturer

Bomuld er nok det materiale, der findes mest af i vores hjem, da det bruges hyppigt til alt fra sofabetræk og gardiner til sengetøj og tæpper. Lige meget hvordan din bomuld er brugt, er det et enormt nemt tekstil at have med at gøre, da det er kan tåle lidt af hvert.

Bomuld kan dog også samle en hel del støv og pletter, hvis dit sofabetræk eller dine puder for eksempel er i bomuld. Vask som udgangspunkt derfor dine bomuldsbetræk med et par måneders mellemrum ved en en lav temperatur.

LGs nyeste vaskemaskine med TurboWash 360 vasker dine tekstiler hygiejnevenligt, hvor dampfunktionen Steam+ eliminerer 99,9 procent af allergener, såsom støv og mider, der kan forårsage allergi eller åndedrætsbesvær. Samtidig sørger funktionen for 30% færre krøller og folder.

Bomuld kan sagtens tåle at komme i tørretumbleren, men tør det ikke ved for høj en temperatur, da det kan skrumpe ved høj varme. Lad det være en smule fugtigt, når du tager ud, hvis det er et sofabetræk - så giver det sig mere, når du sætter det på og tilpasser sig sofaens form nemmere.

Brug tørretumbleren med god samvittighed

Med LG DUAL Inverter Heat Pump-tørretumbleren kan du tørre dit tøj langt mere miljøvenligt, da teknologien bag gør det muligt for maskinen at bruge hele 15 procent mindre energi under tørring og bruger 18 procent mindre tid på at tørre dine boligtekstiler og dit tøj - helt uden at tørrekvaliteten falder.

Den selvrensende kondensator giver nemlig en god luftstrøm for et højt tørringsniveau, mens et dobbeltfilter sørger for, at tørretumbleren holder en effektiv filtrering af fnug. På den måde kan du være sikker på, at maskinen altid virker - helt uden at du skal vedligeholde den.

Se videoen her med Frederikke Egel, der fortæller om nogle af fordelene ved LG DUAL Inverter Heat Pump, og deltag i konkurrencen om en ny tørretumbler på LG's Facebookside.