Lyserød sofa i velour
© Pinterest

6 overraskende farvekombinationer, der giver dit hjem øjeblikkelig wauw-faktor

Det kræver en vis portion mod og maling, men resultatet vil uden tvivl se gennemført og prof ud!

13. marts 2018 af Tanja Heman

Tør du?

I 2018 er (næsten) alle farvekombinationer tilladte, da der i den grad er fokus på at overraske og skille sig ud fra mængden. Du kan enten vælge at male væggene i forskellige farver eller male hele væggen i én farve og kombinere det med farverige møbler. Det vigtigste er, at du tør at mikse! 

Rød og lilla? Gul og lyserød? Umiddelbart lyder farvekombinationerne ikke vildt attraktive, men du får dig noget af en overraskelse, når du scroller ned igennem artiklen, hvor flere skøre farvekombinationer viser sig, at være helt geniale! 


Blå og lyserød 

To farver der ofte ses hver for sig, men sjældent sammen. Det mørke, maskuline og det lyse, feminine skaber den perfekte balance og kan fungere godt i de fleste rum. Afhængig af hvilket udtryk du prøver at skabe, kan du lade den ene farve dominere mere end den anden eller lade begge farver komme til sin ret ved at lave en 50/50.

Terrakotta og mintgrøn

Terrakotta har været hot hot hot i en længere periode nu, så hvorfor ikke hoppe med på bølgen men samtidig gøre det originalt ved at tilsætte grøn farve? Denne kombination er noget helt for sig selv, men af en eller anden årsag, fungerer det lige som det skal! 

Mørkeblå og gul

Skab blikfang med den helt mørke, dunkle blå som den perfekte baggrund for små møbler i pangfarver. Radiatoren i gul bliver et helt kunstværk i stedet for bare en pladsoptagende klods, der giver varme. 

Rød og lilla 

To smukke farver som de færreste vælger at sætte sammen, men hvorfor egentlig ikke?! Denne farvekombination er perfekt til soveværelset, da det emmer af romantik og hygge. Mal eventuelt væggen lilla, som på billedet og få inkorporeret den røde farve i sengebordet eller natlampen.

Blå og rød

Denne kombination er så skør og lækker på samme tid, da begge farver normalt står stærkt alene. Der er stor forskel på hvilke nuancer af blå og rød, du sammensætter, da det både kan blive et meget legende udtryk, hvis du tager de lysere nuancer, hvorimod en mørkeblå eller mørkerød giver et dunkelt, næsten majestætisk udtryk. Du kan dog bløde det op ved at bruge planter og møbler i fx lyst træ.

Grøn og lyserød

Grøn og lyserød er en af de lettere kombinationer at efterligne, fordi du kan bruge planter som det grønne element. Den lyserøde farve kan enten påføres på væggen eller du kan vælge et lidt større møbel i den sarte farve og lade væggen være neutral i hvid eller grå. 

Få 6 numre til 199 kr.

I det nye nummer af Bolig Magasinet, som udkommer 22. marts kan du læse meget mere om farvesammensætninger, du kan bruge i dit hjem. Ved at abonnere, kan du få magasinet direkte ind af døren, så du kan gribe malerpenslen med det samme. I øjeblikket kan du få 6 numre til 199 kr. Du sparer hele 190 kr! Se mere her.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste