7 uundværlige indretningstricks, hvis du har lavt til loftet

Få højere til loftet helt uden at pille ved det!

Indretning med lavt til loftet
© Pinterest

Kan du stå på tæer og røre loftet? Eller kan din samlever måske? Så kender du sikkert udfordringen med at få hjemmet til at virke åbent og lyst i stedet for tungt og huleagtigt. Det lave loft kan godt volde problemer, hvis du ikke lige kender de rigtige indretningstricks. Følelsen af plads afhænger nemlig meget af, hvilke møbler du vælger og ikke mindst hvordan du placerer dem.

1. Møblernes placering

I et rum med lavt til loftet skal du gå efter lave møbler, eller placere møblerne længere nede end du typisk ville. Det handler nemlig om at gøre rummet luftigt og det kan du gøre ved at lade et godt stykke af væggen stå frit. En anden fidus er at vælge møbler, der går i ét med væggen, fx ved at have et let reolsystem som du placerer oppe under loftet, fra den ene væg til den anden. Da du ikke har så meget plads vertikalt, må du nemlig i stedet tænke horisontalt.

2. Spejle og billeder

Det er også en god idé at overveje, hvad du hænger på væggene og igen hvordan du placerer det. Som altid er spejle et genialt element, hvis du gerne vil have din bolig til at syne større. Gå efter et stort, aflangt spejl som kan "forlænge" væggen og give følelsen af mere plads til loftet. De billeder du hænger på væggen, skal også være aflange, da det giver sammen indtryk. Et godt tip er at hænge dine billeder et stykke længere nede end du normalt ville gøre, da det bare vægstykke imellem billede og loft giver mere luft.

3. Lamper

I stedet for at hænge lamper ned fra loftet, så vælg enten en væglampe eller gulvlampe, der lyser opad. Det vil åbne rummet op og fjerne fokus fra loftet. Supplér eventuelt med spots i loftet, som ikke tager så meget opmærksomhed.

4. Gulvet

Mal gulvet hvidt eller sørg for at gøre det så lyst som muligt, da det vil få rummet til at føles større. Du kan med fordel investere i et farverigt tæppe - eventuelt et af de flotte marokkanske tæpper, da dette vil fjerne fokus fra det lave loft.

LÆS OGSÅ Her er de 6 bedste steder at shoppe marokkanske tæpper

5. Lette møbler

Når du i forvejen ikke har meget vertikal plads, kan tunge møbler, som en hjørnesofa der går helt ned til gulvet, godt give en kvælende fornemmelse. Vælg i stedet møbler med spinkle ben, så rummet får et let og svævende udtryk. I øjeblikket er de spinkle ben super trendy og du kan her se flere eksempler på de flotte møbler.

6. Væggene

Hvis du har mulighed for det, er det en fordel at sætte et vindue i en væg, eller fjerne væggen fuldstændig. Dette er for at skabe så meget lys som muligt, i en bolig der til tider kan føles som en hule med det lave loft. Det er et større projekt, men det kan gøre en verden til forskel og fuldstændig fjerne fokus fra, at du kan stå på tæer og røre loftet.

7. Rullegardiner og gardiner

Som tidligere nævnt er det vigtigt at tænke lys ind i boligen på alle måder. Heriblandt også det sollys, vi engang imellem får i Danmark. Vælg rullegardiner eller persienner i stedet for gardiner, da de ikke har et lige så tungt udtryk. Hvis du bare elsker gardiner og nægter at fjerne dem fra din bolig, kan du vælge at hænge dem lige under loftet i stedet for lige over vinduet, da det giver mere sollys og en illusion om at loftet et højere oppe end det rent faktisk er.

Vil du have mere inspiration til din lavloftede bolig?

Abonner på Bolig Magasinet inden 10. april og glæd dig til at få vores lækre majnummer direkte i din postkasse.

Her finder du ikke bare én, men to boliger, hvor kampen mod de lave lofter er taget op, og resultaterne er lige til at kopiere!

Som abonnent får du desuden en masse lækre fordele som konkurrencer og særtilbud. Du kan læse mere her.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis - tilmeld dig her