Sådan dækker du et flot middagsbord

Få en guide til hvilke ting der er et must, når du skal dække et flot middagsbord.

Hvad er et must til et flot middagsbord

Når du skal holde middag, er det altid vigtigt at tage højde for bordopdækningen. Vi har lavet en guide til dig, så du ikke misser de vigtigste ting, som skal på et flot middagsbord.

Tallerkener

Når du skal bruge tallerkner til dit middagsbord, er der både tale om tallerkner til forret, hovedret og dessert. Du kan enten vælge at købe et sæt, hvor alle tre typer tallerkner passer sammen. Du kan også vælge selv at sammensætte forskellige tallerkner til alle tre retter. Dette vil give et mere personligt udtryk.

Gray stone tallerkener fra House Doctor. 99 kr. v/ House Doctor

Tallerkener fra House Doctor
© Kaiku

Bestik

Når du skal være bestik, er det en god idé at vælge farve ud fra hvilke tallerkner, du har valgt. Både sølv, sort, messing og kobberfarvet bestik kan passe på et flot middagsbord. Kast dig gerne ud i at bruge andre farver end sølv, for at gøre dit middagsbord mere unikt og personligt.

Klassisk bestik fra Kähler. Fra 89,95 kr. pr. stk. v/ Kähler Design

Bestil fra Kähler
© Kähler Design

Vandglas

Noget så simpelt som vandglas, kan gøre en stor forskel, hvis du vælger noget eksklusivt og detaljeret. Skab liv omkring vandglasset og tilføj en skive citron eller mynte. Det gør dit middagsbord mere levende.

Elegante krystalglas fra Lyngby Glas. 399,95 kr. for 6 stk. v/ Salling

Få 5 numre af Bolig Magasinet + 4 stk. Lyngby Glass til kun 159 kr. + 59 kr. I porto og eksp.

Krystalglas fra Lyngby Glas
© Salling

Vinglas

Her kan du vælge at samle et sæt som passer sammen, med både champagneglas, hvidvinsglas, rødvinsglas og dessertvinsglas eller du kan vælge forskellige vinglas til hver ret.
Kast dig gerne ud i noget anderledes, ved at benytte farvede glas eller krystalglas.

Her skal du være opmærksom på, at valget af tallerkener påvirker dit valg af vinglas. Hvis du har besluttet dig for, at dit middagsbord skal have en mere personlig stemning, og du derfor benytter dig af forskellige tallerkener og vinglas til hver ret, må de gerne matche, når de står på bordet sammen. Hvis tallerknen, vinglas og bestik er alt for forskellige, kan dit middagsbord nemt se rodet ud.

Mørke vinglas fra Ilvas nye ILVA Trend kollektion (i butikkerne fra uge 9). 50 kr. v/ ILVA

Vinglas fra ILVA
© ILVA

Servietring

Til et middagsselskab er det altid en god service, at dine gæster har mulighed for at lægge en serviet i skødet, når de spiser. En serviet med tilhørende servietring, gør dit bord mere dekorativt og får din middagsbord til at se mere indbydende ud.

Elegant servietring fra Lene Bjerre. 199,95 kr. v/ Lene Bjerre

Servietring fra Lene Bjerre.
© Lene Bjerre

Lysestage

For at skabe en hyggelig stemning på dit middagsbord, kan du altid benytte dig at levende lys. Det giver en mere intim stemning, fremfor lys fra lamper.

Når du vælger lysestage kan du vælge én større model, som står på midten af bordet, eller flere mindre og simple lysestager, som er mere spredt ud på middagsbordet.

Stilren lysestage i messing fra By Lassen. 2899 kr. v/ By Lassen

Lysestage i messing fra By Lassen
© By Lassen

Vase

Det sidste touch for at skabe et hyggeligt og personligt middagsbord, er en buket bloster. En frisk buket blomster skaber mere liv på bordet. Gå efter en simpel vase med en let farve.

Blå glasvase fra Lyngby. 799,95 kr. v / Lyngby

Vase fra Lyngby
© Lyngby