© Pexels

Sådan sammensætter du det ultimative startkit til hjemmebaren

Der er noget særligt over en lækker, veltillavet drink, men du behøver ikke tage på cocktailbar for at få fat i din favoritdrink - du kan bare lave den derhjemme.

25. december 2016 af Sarah Lyster Nielsen

Iskold, hjemmelavet drink

Når du har gæster, er det lækkert at kunne tilbyde en gennemført drink, der er perfekt afmålt, shaket og serveret iskold. Hvis du ikke har gæster, skal det selvfølgelig ikke holde dig fra at lave en kold torsdagssjus til dig selv, men under alle omstændigheder skal du bruge det helt rigtige udstyr til formålet.

Men hvad skal man egentlig bruge, hvis man har ambitioner om at blive verdensmester inden for hjemmebartending? Vi har et par forslag til, hvor du kan starte, og så kan du altid udbygge hen ad vejen.

© Notredame.dk

Shaker

En cocktail shaker er altid et godt sted at starte, når du skal have udstyr til at lave drinks. Med shakeren kan du mikse ingredienserne til perfektion, og hvis du tilføjer is, køles drinken samtidigt hurtigere ned. 

Der er forskellige typer, så køb den, du foretrækker, f.eks. denne fine og lidt anderledes shaker, der minder lidt om en mason jar - shakeren kan købes lige her.

© cocktailvision.dk

Muddler

En muddler er uundværlig, hvis du f.eks. skal støde mynteblade til en frisk mojito eller mase anden frugt, grønt eller krydderier. De fås både i træ, metal og plast, så køb din foretrukne slags; f.eks. denne muddler i mørkt træ, som kan købes lige her.

© Notredame.dk

Måleredskab

Hvis du skal blande specifikke drinks og ikke har lyst til at tage den på øjemål, får du brug for et centilitermål eller en jigger. Centilitermålet er smart, da det kan ligge på kanten af glasset eller shakeren, og så kan du bare vippe det rundt. Jiggeren er praktisk, hvis du skal bruge flere forskellige mål eller større mængder. 

Centilitermålet kan købes lige her og jiggeren fås her.

© Cocktailvision.dk

Strainer

Hvis du skal have siet is, krydderurter og frugt fra, når du hælder din drink over i glasset, så er en strainer en god investering. 

Nogle shakers har indbygget strainer, mens du med andre skal have fat i en separat udgave, og hvis du vil være sikker på at være fri for ekstra fyld, kan du også købe en fine strainer.

Køb strainere lige her.

© nuance-scandinavia.dk

Glas

En rigtigt lækker drink skal selvfølgelig serveres på den helt rigtige måde, og her kommer glassene ind i billedet. Hvis du virkeligt går op i det, kan du investere i både high ball, low ball, martiniglas og hele baduljen, men hvis du bare er ude efter et sæt fine glas, kommer du langt med low ball-glas med den helt rigtige retro-vibe.

Her har Lyngby nogle superflotte krystalglas, og de kan både bruges til en hurtig sjus on the rocks, en fancy drink eller som almindeligt vandglas.

Få 5 numre af Bolig Magasinet med 4 stk Lyngby-glas for kun 159 kr. + porto og eksp. lige her.

© Designdelicatessen.dk

Afkøling

En drink skal serveres afkølet, og til det formål kan du enten erhverve dig en isspand eller et sæt whiskey stones. 

Skal du bruge meget is, er en isspand en god idé, men ellers kan du købe whiskey stones, der også køler drinken ned, men uden at fortynde den, da de ikke smelter. Her skal du dog have lidt ekstra is til shakeren, da den nok ikke har fantastisk godt af at blive slynget rundt med sten i.

Whiskey stones kan købes lige her.

© bahne.dk

Karaffel

Hvis du mest af alt er til old-fashioned eller whiskey on the rocks, så er en karaffel også en fin og dekorativ tilføjelse til dit barkit. Her kan du opbevare din whiskey og f.eks. lade den stå med et matchende sæt glas, så du altid har en hurtig drink ved hånden.

Hvis du køber en karaffel i krystal, skal du blot være opmærksom på, at den skal være blyfri. Her har f.eks. Frederik Bagger lavet den flotte Crispy-serie med en krystalkaraffel med retrolook, som du kan købe lige her.

Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig have fat i noget alkohol - men vi lader det være op til dig at vælge dine favoritter!

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste