Tweenværelse
© Pinterest

Se, hvordan du indretter et værelse, din Tween vil elske

Vi guider til at lave en fin overgang fra børneværelset til tween.

10. marts 2018 af Tanja Heman

Fra barn til tween

Alderen 9-12 år er en mærkværdig periode i livet. Der vil være skiftende interesser, venner og holdninger, og du skal som forældre, forholde dig til, at dit barn går imod den frygtindgydende teenagealder. 

Men hvordan påvirker det indretningen? 

I kan måske fornemme at legetøjet efterhånden fylder mere, end det skaber glæde, og skrivbordet begynder at være lidt for lavt at sidde ved - så en forandring må ske! Det kan dog godt være en udfordring at indrette et tweenværelse, da det ikke skal være for barnligt men samtidig heller ikke for voksent. 

Så hvordan gør man lige det?   

Opdel rummet i zoner 

En måde at neddæmpe det barnlige værelse, er ved at opdele rummet i zoner. Gør plads til et lektiehjørne, en hyggekrog og et område til leg, så udskiftningen ikke er helt så markant. Det er samtidig en tid, hvor venner begynder at fylde mere og mere, og det er en god idé at tænke det ind i indretningen. 

1. Lektiehjørne

Gør plads til et lækkert, stort skrivebord, hvor der gerne må kunne sidde et par stykker. Sørg for at det er et inspirerende område for dit barn, hvor der er ro og plads til fordybelse. Det kan være lektielæsningen bliver en smule mere attraktiv i det rette miljø og der kan bruges mange timer med veninderne på kreaprojekter lige her.

2. Hyggekrog 

I hyggekrogen skal der være blødt og behageligt. Et sted, hvor afslapning er det vigtigste. Det kan sagtens være i eller ved sengen, hvis pladsen er lidt trang. Brug puder, tæpper og hyggebelysning for at skabe den helt rigtige atmosfære.

3. Plads til leg

Selvom dit barn stille og roligt nærmer sig teenageårene, skal der stadig være plads til leg! 

Skab en base, hvor alt legetøj er opbevaret og gulvet kan bruges til at folde sig ud på. Området kan også være til mere fysisk leg med en ribbe eller ringe, du hænger op. 

4. Når vennerne er på besøg

Som tidligere nævnt begynder venskaberne at fylde mere og mere, og du skal nok vende dig til overnattende gæster. 

Gør plads til, at barnet kan invitere vennerne hjem på værelset ved at have ekstra stole eller sovepladser. En daybed eller en madras kan både bruges til hyggekrog, overnattende venner og ekstra siddepladser.

Få meget mere inspiration til tweenværelset

I næste nummer af Bolig Magasinet kan du få endnu mere inspiration til, hvordan du kan forvandle et børneværelse til et tweenværelse med en stor make-over. 

Hvis du vil være sikker på at få fat i magasinet, er det i øjeblikket muligt, at få 6 numre af Bolig Magasinet til kun 199 kr. Du sparer hele 190 kr og så kommer det endda lige til døren! Se mere her.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste