Design Awards 2015: Årets comeback

Der ligger mange glemte skatte i skuffer og arkiver, hvilket de senere års mange relanceringer vidner om. Prisen for Årets comeback går til et stykke design, der lander rigtigt i sin nye kontekst og tid. Se de seks nominerede her.

  1. DEN TRÆTTE MAND

Design: Flemming Lassen
Producent: By Lassen

1,42 millioner kroner var hammerslaget, da Bruun Rasmussen auktionerede et originalt eksemplar væk i 2014. Senere blev den relanceret og har ramt plet i en tid, hvor store lænestole er hotte som aldrig før.

  1. ICHI

Design: Ole Palsby
Producent: Ole Palsby Design

En videreudvikling af det prisvindende bestik, som Ole Palsby designede med inspiration fra Japan. Umiddelbart inden hans død blev det finjusteret, og vi er glade for, at det nu er tilbage.

  1. VENUS

Design: Hans J. Wegner
Producent: Getama

Serien, der består af en sofa, en stol og et bord, er enkel og ekstremt smuk. Det stringente, detaljerede udtryk er typisk Wegner, og møblerne er både funktionelle og poetiske. Kombinationen af det formbøjede træ og det fine snedkerhåndvæk er genial.

  1. READING CHAIR

Design: Finn Juhl
Producent: Onecollection

Hylden er en sjov detalje. Og så er stolen et Finn Juhl-møbel, der ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

  1. NO. 1

Design: Børge Mogensen
Producent: Fredericia

Børge Mogenens NO.1-serie fra 1955 er stadig yderst anvendelig i den moderne indretning, og med den seneste tilføjelse af en lænestol står serien som en af de bedste relanceringer det seneste år.

  1. J 81

Design: Jørgen Bækmark
Producent: Coop

Ideen om at relancere de gamle FDB-møbler viste
sig hurtigt at være en stor kommerciel succes. Den bygger på godt design af gode designere til priser, der er til at betale. Vi har fået mange af de gamle savnede designikoner tilbage – senest J 81. Tak for det!