Design Awards 2015: Årets design

Prisen for Årets design ved Design Awards 2015 gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. se de seks nominerede her.

14. august 2015 af Redaktionen

 

1. PLANET LAMP

Design: Mette Scheldes
Producent: Please wait to be seated

Mette Scheldes lampe, hvor man kan flytte rundt på de magnetiske planet-skiver og skabe sit helt eget udtryk, er mere en skulptur end en lampe. Den bliver ved og ved med at fascinere.

2. TAFFEL

Design: Margrethe Odgaard
Producent: Georg Jensen Damask

Det er forfriskende og ikke mindst originalt tænkt af tekstildesigneren Margrethe Odgaard at væve en guide til borddækning ind i designet af en dug.

3. URANIA

Design: Aric Snee
Producent: Holmegaard

Mundblæst glas og ideen om at forstærke lyden akustisk gennem en tragt er ikke ligefrem ny. Men sammenkoblingen af de to ideer er elegant og en fin kommentar til den vestlige verdens elektronik brug og smid væk-kultur.

4. BALANCE

Design: Hallgeir Homstvedt
Producent: Muuto

Ideen om at indbygge små magneter i de spinkle vaser, der står på en metalbakke, er sjov, original, praktisk og ikke 6 mindst smuk, når du forsyner dem med en langstilket blomst.

5. ALFREDO-VASER

Design: Alfredo Häberli
Producent: Georg Jensen

Måske ikke ligefrem nytænkende i deres funktion, men formsproget er ekstremt elegant, og i løbet af et år, der har været et sandt vase-år, er det dem, der har markeret sig som de smukkeste.

6. LAYER IT

Design: Anne Boysen
Producent: Bent Hansen

Anne Boysens idé om at skabe et sengegavlsmodulsystem, der ikke bare er smukt, men også rummer en række funktionelle løsninger, er originalt tænkt.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...