Design Awards 2016: Årets comeback
Der ligger mange glemte skatte i skuffer og arkiver, hvilket de senere års mange relanceringer vidner om. Prisen går til et stykke design, som lander rigtigt i sin nye kontekst og tid.
CH22
Design: Hans J. Wegner
Producent: Carl Hansen & Søn
Et mesterværk af et stykke snedkerhåndværk. Wegner allerførste og sjovt nok allermest detaljerede og komplicerede stol fra 1950. CH22 er en loungestol med feminine, svungne former og ypperlig brug af træet. Den er et koncentrat af æstetik og komfort. Og af hans senere stole! For hvis man kigger godt efter kan man faktisk genkende flere af hans nyere stole i CH22. Spændende at stolen fås i flere varianter af træ – og med kombinationer af flere træsorter i samme stol. 66 år ung – en anden måde at sige tidløs på.

Belladonna
Design: Franco Albini
Producent: Sika Design
Denne sofa er eksponent for alt det, vi har elsket det sidste års tid. Det svungne, det dekorative, det dekadente. Man tænker på palmestuer og tesaloner. Den er som at have et kunstværk stående i stuen. Sofaen er tegnet I 195, og er en del af Sika Designs imponerende Icons-kollektion, som vi også hylder her!

Multi-Lite
Design: Louis Weisdorf
Producent: Gubi
En pendel, der knivskarp rammer de kræsne designforbrugere i dag. Med et raffineret retrolook er Multi-Lite fra 1972 et meget stærkt bud på en pendel i mange, måske især yngre, hjem anno 2016. Den unikke lampe består af to cylindere og to kvarte skærme, der kan roteres. På den måde kan lyset ledes både op og ned, og skærmene kan også drejes uafhængigt af hinanden, så lampen bliver asymmetrisk og spreder lyset i begge retninger. Den hænger nærmest som en mobile, da den har et stærkt grafisk og skulpturelt formsprog. Smuk alene, endnu smukkere flere sammen.

Wire Book Case
Design: Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni
Producent: Karakter Copenhagen
Svævende, næsten sfærisk. Den wire-hængte reol fra 1957 er nu sat i produktion af Karakter Copenhagen. Den er næsten for smuk til at man lægger noget på hylderne! Men den fungerer perfekt som display for et selekteret udvalg af bøger og objekter.

FJ Essence
Design: Finn Juhl
Producent: Architectmade
Et ambitiøst projekt! Det har taget fire år at nå hertil, hvor Architectsmade kan præsentere Finn Juhls testel fra starten af 50'erne. Han fik opgaven med at tegne et stel til Bing & Grøndal i 1951. Det kom bare aldrig i produktion, da der var så mange udfordringer med produktionen. Kun stædighed og kompromisløshed har ført til, at vi nu alle kan drikke af det stel, som ellers kun stod som en bruttotype I Finn Juhls eget hus. Linjerne og formere er typiske Finn Juhl'ske, især på sukkerskålen kan man tydeligt genkende hans streg. Det er delikat og fint, og ikke særlig typisk for de stel, vi ser i øjeblikket. Men er man fan af Finn Juhl, så er her chancen for at få ham ind i stuerne til en endog meget overkommelig pris.

France
Design: Finn Juhl
Producent: Onecollection
Finn Juhl tegnede France-stolen til det amerikanske marked i 1956 for engelske France & Søn, deraf navnet. Det blev en stor succes. France-stolen og Mr. France var nemlig med til at få bølgen af Danish Modern til at rulle i USA, England og Tyskland. Men stolen blev taget ud af produktion, og først nu er den genoptaget af danske Onecollection. Stolen bærer Finn Juhls klare signatur. Med dens organiske formsprog og distinkte design er den nærmest aerodynamisk at se på. Og så inviterer den til, som alle Finn Juhls møbler, at man kan slænge sig. En rigtig hvile-stol.

Royal-serien
Design: Arne Jacobsen
Producent: Holmegaard
Nu kan du dække op med en hel række af glas fra mesterens hånd. De eneste glas, han tegnede. I dag spiller stilk, skænkelinje og volumen en afgørende rolle, når der designes glas. De krav lever Royal-serien op til, selv om den blev tegnet af dansk modernismes Grand Old Man for over 50 år siden til SAS Royal Hotellet i København. Serien består af syv forskellige glas skabt i et stykke, og den korte stilk danner et robust, men elegant fundament for den rummelige kumme, der løfter indholdet frem. Kummen er, ligesom Arne Jacobsens signaturdesign Svanen og Ægget, baseret på kurver frem for linjer, og resultatet er et smukt og tidløst glas, der endnu engang dokumenterer Arne Jacobsens sans for proportioner og detaljer.
