Design Awards 2019 | 3 særlige talenter blev hædret med pris og præmier

Hvert år udpeger vi til Design Awards nogle særlige profiler indenfor design- og boligbranchen, som fortjener at blive fremhævet og skubbet fremad.

Danske møbeldesignere til Design Awards

I går løb Design Awards 2019 af stablen og intet mindre end 13 priser blev uddelt til det bedste danske design.

Blandt vinderne var flere etablerede brands som fx Skagerak, Brdr. Krüger og Fredericia og mens de lige nu er med til at forme det design, vi alle går og sukker efter, så er det også værd at fokusere på, hvem der vil gøre dem selskab og føje endnu mere skønt design til porteføljen af lækkerier i fremtiden.

Derfor blev der traditionen tro sat fokus på talenter under aftenens show.

I år blev tre særlige af slagsen hædret med en pris som 'Årets Talenter' og modtog i samme ombæring 20.000 kroner til at rejse ud i verden og suge til sig af inspiration og skabe nye kontakter. Noget, der for tidligere modtagere har vist sig at være skelsættende og afgørende for deres karriere.

Årets Talentpris gik til...

Aviaaja Ezekiassen

Dansk/grønlandske Aviaaja arbejder på tværs af brancher med både møbeldesign, arkitektur og kunst. Hun har arbejdet meget med den grønlandske kultur og designarv og måder at retænke, hvordan vi opfatter den. Missionen er overordnet at forene dansk og grønlandsk design tradition.

Stine Mikkelsen

Stine er uddannet tekstildesigner og arbejder med eksperimentelt design, hvor hun manipulerer materialer og skubber til måden, vi opfatter dem og brugen af dem. Det har blandt andet resulteret i en lampe skabt af aflagt tøj.

Josephine Andredottir

Josephine er møbeldesigner men ikke i traditionel forstand. Hun arbejder på tværs af discipliner og udforsker hele tiden nye materialer og nye måder at bruge dem på i skabelsen af sit unika design.