DESIGN AWARDS De nominerede til Årets Lampe 2022

Prisen gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem. Se de nominerede her.

Bolig Magasinet hylder i samarbejde med Bo Bedre og Scandinavian Living det bedste design og de bedste designere i årets løb.

I den forbindelse kåres Årets Lampe.

Se de nominerede her:

Plivello af Christian Troels for Le Klint
Plivello er på en gang både klassisk og moderne. Den er inspireret af fortidens storslåede og lagdelte lysekroner, men med Plivello har designer Christian Troels givet lysekronen et nyskabende take og skabt en moderne og storslået lampe med et ægte Le Klint-aftryk. De foldede skærme får lyset til at sprede sig smukt i rummet, og uanset om man vælger en stor eller lille model, får man en lampe med masser af personlighed.

Oneline Pendel af Kasper Kjeldgaard for Fritz Hansen
Denne minimalistiske og elegante pendel er Kasper Kjeldgaards føste produktdesign for Fritz Hansen. En stærk lampe både designmæssigt og teknisk. Pendlen hænger i de strømførende ledninger, og med en 360 graders rotation kan lyset nemt målrettes, uanset hvor pendlen hænger. Designet er detaljeret med klare referencer til mesteren Poul Kjærholm, men stadig med Kasper Kjeldgaards tydelige fingeraftryk, og hans fortsatte eksperimenteren med vægt, friktion og rotation er yderst vellykket.

Pier Portable Lampe af Søren Refsgaard for Stelton
Sørens Refsgaards Pier-lampe er en vellykket nyfortolkning af den klassiske skibslampe. Den er minimalistisk, med helt rene linier og meget letafkodelig. Lampen fungerer både indenfor i en reol eller på natbordet, men helt i tidens ånd kan den også lades op og med et snuptag inviteres med udenfor for at gøre aftenerne lidt hyggeligere og lysere.

Repose af GamFratesi for Lyfa
En meget smuk lampeserie, som spiller på kontrasterne og pirrer vores sanser. Lille og stor. Let og tung. Stærk og skrøbelig. På én gang. Den spinkle metalpind leder tankerne hen på en japansk hårnål, som med sin underspillede styrke holder en skærm af opalglas, som nærmest er levende med den let tilspidsede form. Repose får roen til at sænke sig og lader os trække vejret lidt langsommere. Et enkelt, smukt og delikat design både med og uden lys. GamFratesi har gjort det igen.

Parade Collection af Viola Heyn-Johnsen og Jonas Trampedach for Hay
En meget skulpturel lampe i farver, der er lige til at spise og samtidig leder tankerne hen på naturens krystaller. Den fås i tre højder og tre farver og fungerer smukt i flok næsten som en lille, levende lyshær. Men en enkelt bordlampe har også sin berettigelse både alene eller sammen med andre yndlingsobjekter. Her bliver der leget med de geometriske former og spillet mellem lys og skygge. Beskueren opfordres til at fortsætte legen derhjemme og sammensætte en helt personlig lysskulptur af en, to eller mange.

Piton Portable Lampe af Tom Chung for Muuto
En befriende, anderledes lampe næsten uden begrænsninger – den kan hænge, stå, balancere eller du kan holde den i hånden og naturligvis tage den genopladelige lampe med udenfor. En traditionel lommelygte er designer Tom Chungs inspiration til designet, og den næsten tigger om at få lov at genopdage sine omgivelserne og kaste lys over nye vinkler. En lille, enkel lyskilde, som kan imponerende meget, og hvor eksperimentet med balancepunktet lander perfekt.